България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Татяна Стоянова: Спортът е източник на самочувствие

Прочитания: 1024
25.04.2014 12:04 по статията работи: Александра Цанкова

Днес ще ви запознаем с едно момиче, което е пример за това колко лесно можеш да изглеждаш добре без извънредно много усилия и редица часове, прекарани във фитнес залата. Татяна е от хората, които са избрали да използват дома си по още един практичен начин - като спортуват в него.


Ако сте от тези, които не обичат големите, потни тълпи в спорната зала или смятате тичането в парка за отживелица, следващите редове са точно за вас!

 

 

Коя си ти?

 

Аз съм Татяна Стоянова от Варна. Все още на 24. Трудеща се, търсеща се, намираща се (понякога), губеща се (по-често), мечтаеща, творяща и не на последно място - спортуваща личност.

 



Какво спортуваш и защо избра точно този вид спорт?



23 години бях анти-спортен човек. Бягах надалеч от всички възможности за активен и по- здравословен живот. Но преди малко повече от година по пътя на духовното ми израстване, се спрях и се замислих, че трябва да се обичам повече и да положа грижи, за да се усещам  по-добре в кожата си. Оттогава практикувам в домашни условия различни упражнения, гледайки видеа в интернет.


Правя го, защото е удобно, практично и ефикасно. Така се лишавам от типично женските притеснения кой какво би казал за мен, как изглеждам докато спортувам, дали не съм комична, докато се потя, а и мога да взема душ веднага. Не вярвах, но домът може да е мястото, където имаш сили да предадеш нова форма на тялото и на духа си.

 

 

1262424

 

 

Спортуваш само и единствено в домашни условия?

 

Да. Нещо, което повечето жени, с които съм говорила по темата, нямат воля да сторят. Но и до днес не съм прекарала дори минута във фитнес залата. Намирам нещо чаровно и предизвикателно в това да се подтикнеш сам към подобни тренировки в домашни условия, особено когато идеално ти прилягат на същността.

 

 

Разкажи ни малко повече за тренировките си.


Опитвам се да тренирам 3-4 пъти в седмицата. Не ползвам нищо специално. За тежести ми служат бутилки с вода. А как избирам коя част от тялото да тренирам и кое видео да гледам- ами... наистина спонтанно. Имам повече от 10 видеа, които помня, и с които асоциирам нещо от деня, за да ги правя.

 

Това са много ефикасни упражнения, понеже се натоварва цялото тяло и така, дори да си наблегнал на дадена част, всъщност помагаш на цялото тяло да "работи" с пълни сили. Следвам канала Body Rock. Това е всичко! Отначало не вярвах, че ще има положителни резултати, особено с не-волеви човек, какъвто бях, но се оказа, че спортът е възможност да се преодолееш, дисциплинираш и себеопознаеш.

 

 

Спазваш ли специален хранителен режим?


По-скоро не, но промених някои мои хранителни навици. Знам, че един хранителен режим е много важен не само когато тренираш, но и когато се грижиш за здравето си, но все още се поддавам на някои изкушения. Въпреки това значително намалих количеството захар, шоколад, пържени ястия и се опитвам да наблягам на плодовете, зеленчуците, месото и рибата.

 

 

1262423

 

 

Какво ти дава спортът?


Дава ми енергия, сила, мотивация, заряд. Това е начин, по който мога да се освободя за малко от грижите и да се концентрирам изцяло върху себе си. Спортът е източник на самочувствие, което ме прави щастлива от факта, че се променям. Това е път, по който мога да раста и аз самата да прескачам граници - тези граници, които човек сам си поставя.

 

 

Накарай хората да последват примера ти.


 По-скоро бих се обърнала към женската аудитория, защото това е най-подходящо именно за нас - жените. Никога не е късно да изваеш формите си, да се отървеш от физическите си несъвършенства и да се почувстваш страхотно от това, което си постигнал с не малко усилия.

 

И никакви оправдания тук не могат да бъдат приети. Нужна е само воля, ясна мисъл, стиснати зъби и много вода. Една постелка за упражнения е добро начало. Половин час на ден не е нещо, което не може да отделиш. И почнеш ли да виждаш резултатите, повярвай ми, няма да искаш да спираш.

 

 

Освен спортът, какво друго вълнува душата ти?


Правя любителски опити да свиря на китара. Пиша разни мисли, стихове и... страсти. Може да ме развълнува всичко - от едно глухарче до допир с произведение на изкуството. Обичам да чувствам природата, музиката, красивите хора.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Be Shape Studio  5 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване