България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Танцова работилница 2013

Прочитания: 366  6
27.02.2013 18:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Sportuvai.bg има изключителната чест да бъде медиен партньор на Танцова работилница 2013, организирана от Фондация "Танцово изкуство – Илиев".

 

"Танцова работилница" е интензивна танцова програма, която ще се проведе в продължение на една седмица, по време на пролетната ваканция на учениците от 1 до 7 април.

 

В рамките на програмата световноизвестни хореографи от САЩ ще преподават специфични танцови техники на млади танцьори от страната и света. Всички записали се професионалисти и напреднали аматьори ще имат уникалния шанс да посещават майсторските класове на утвърдени танцьори в различни стилове.

 

Специално по покана на организаторите от у нас пристигат двама от хореографите на Alvin Ailey School – една от най-известните и престижни академии по танц в света, създадена от световноизвестния хореограф Алвин Ейли. Освен че ще водят 7-дневни танцови ателиета, Тереза Рут Хауърд (класически балет стил Баланчин) и Крисчън вон Хауърд (модерен балет) ще участват и в отворена дискусия по процеса на обучение в Alvin Ailey School.

 

Другите хореографи, които ще водят майсторски класове, са Айо Джанийн Джаксън (джаз, Bill T. Jones, Бродуей, Ню Йорк), Андреа Бър (хип-хоп, Debbie Reynold’s Dance Studios и Monsters of Hip Hop, Лос Анджелис) и Петър Илиев (характерен танц, Фондация "Танцово изкуство – Илиев", София; Pacific Northwest Ballet, Сиатъл и Ballet Chicago).

 

Един от големите акценти на танцовата сцена в София тази пролет ще е и гостуването на компанията за съвременен танц VON HOWARD PROJECT, която идва специално за Танцова работилница и ще представи свой
репертоар в самостоятелен спектакъл на 5 април в Модерен театър.

 

Пролетната Танцова работилница 2013 ще завърши с голям закриващ спектакъл в Театър София на 7 април – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата. В края на Танцова работилница петима от най-добрите участници ще спечелят летни стипендии за обучение в известни училища и школи в САЩ, изцяло на разноски на Фондация "Танцово Изкуство – Илиев" и благодарение на финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България".

 

Записването за Танцова работилница 2013 става на ilievdance.org.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване