България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Съвети за трениране навън

Прочитания: 143
11.11.2016 11:11 по статията работи: Sportuvai.bg

Съвети за трениране навън

Тренировките навън са приятни, особено докато още не е приключило лятото. Но те си имат специфика, с която ще ви запознаем сега. Трябва да направите няколко неща, ако искате вашата тренировка сред природата да е добра и да не се провали и най-вече да не е опасна за вашето здраве. 

Започнете бавно. Не се хвърляйте веднага да тренирате, защото може да се контузите. На вън винаги има фактори, които могат да ви повлияят. Може да е по-студено от колкото очаквате или да духа вятар. Поради тези причини вие трябва да загреете добре преди да започнете да тренирате. 

Проверете прогнозата за времето. Не се доверявайте напълно на това, което виждате. Това, че навън пече слънце не означава, че няма да се развали скоро и да ви се наложи да тренирате в дъжд или буря. Проверете първо прогнозата за времето, защото един дъжд може да ви разболее и да ви върне назад в тренировъчния процес. 

Пийте течности. Когато тренирате извън зала може да няма достатъчно източници на вода. Това е опасно, защото недостига на вода по време на тренировка може да е опасно. За това винаги имайте шишенце с вода на тренировка или позиционирайте тренировките си така, че да имате постоянен достъп до вода. 

Носете правилните дрехи. За това отново е важно да се консултирате с прогнозата за времето. От това зависи дали ще сте по тениска и къси гащи или ще ви се наложи да си вземете шушляка за дъжд и вятър. 

Не тренирайте по обяд. Тогава времето е най-горещо и това ще провали тренировката ви. Още повече, тренировката по време на жега е опасна за здравето и може да се стигне до различни усложнения.

Източник: Fitwell.bg
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване