България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Странни факти, свързани със секса и любовта

Прочитания: 221
22.07.2014 10:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Разбира се, знаете основното за птичките и пчеличкте, но знаете ли какво става с тялото или ума ви, докато се лудо влюбени? Ето някои очарователни факти за любовта и секса, които могат да ви изненадат. 

 

Съпрузите се привличат от сходно ДНК

Учените вече знаеха, че хората са склонни да избират романтичния си партньор според сходна възраст, религия, раса, доходи и възпитание. Но едно проучване, установи че хората също са склонни да се женят за други с подобна ДНК. Когато учените са изследвали генетичния материал на 825 бели американски двойки, те установили, че тенденцията да се съберете с генетично подобен съпруг или съпруга е с една трета по-силна от тенденцията да се съберете с някой, с подобно образование. 

1341391

Гледането на филми може да спаси брака ви

Гледането на филми може да бъде от ключово значение за щастието в брака, казва д-р Матю Джонсън. В своето изследване, докторът е обособил две различни групи двойки. Едната посещавала редовно консултиране. Другата група била поставена пред малкия екран, за да гледат тематични филми за връзките между двойките. И двете стратегии намалили разделите с 50% за три години, но втората се случвала изцяло в дома на изследваните двойки. "Ключът е да говорите с партньора си в контекста на филма", казва Джонсън. 

 

Жените могат да направят своя глас по-секси, но мъжете не могат. 

В едно проучване, изследователите от Albright University, установили че жените са в състояние да манипулират гласа си, като го карат да звучи по-привлекателен. За жалост, когато се опитали да повторят експеримента с мъже, открили, че при тях това е невъзможно. Съжалявам момчета! Когато мъжете се опитвали да бъдат по-секси, били оценени, като по-зле звучащи. Съавторката на експеримента, д-р Сюзън Хюз, доцент по психология, казва, че когато една жена понижи гласа си "звучи секси", понеже сигнализира за потенциален интерес към събеседника си. 

1341389

Любовта е полезна за костите ви

Бракът изглежда укрепва мъжките скелети, според проучване от Калифорнийският университет в Лос Анджелис. Изследователите не са сигурни на какво се дължи този феномен, но е факт. Забелязва се най-силно при мъже, свързали се с половинката си пред Бог след 25-годишна възраст. Според редица проучвания се показва, че семейните хора живеят по-дълго, имат по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания и са по-склонни да победят рака. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: TIME.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване