България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ставайте! И Първи Януари е ден за забавления

Прочитания: 173
01.01.2013 10:01 по статията работи: Марина Митева

Четири предизвикателства за първия ден от Новата Година

Източник: http://sanovnik.bg

Всички знаем какво ни се случва на прословутия 1-ви януари всяка година. И ако кажете, че вие не се въргаляте в леглото до късно следобяд, а после като станете не ви боли главата от тежката предна вечер, тогава ще си помисля, че ме лъжете. Всички го правим и имаме усещането, че първия ден от годината даже не съществува. Но знам, че някъде там има и хора, които не проспиват този ден.

 

A сега ще ви дам няколко идейки как и вие да не го пропускате.

 

1. Разходка в планината или където и да е

 

Като за начало ще започна с нещо много простичко – разходка. Замислете се колко малко хора ще има по ски пистите, в планините, та даже и в центъра на града. Ако сте цяла компания, забавленията в планината може да са безброй. От организиране на преход до някой връх, през бой със снежни топки до правене на ледени фигури. А ако се сетите да си вземете и чай в термоси, тогава денят може да бъде безкраен и да не усещате и студа.

 

4d72590d-217a-7f73-ec95-67725c9dd552

 

2. Литературно четене и състезание по готвене за цялото семейство

 

Ако все пак предпочитате да си останете на топло, поне направете нещо забавно с цялото си семейство. Например, всички застанете в кръг, изберете си една книга и нека всеки чете по 10 странички от нея. Като ви писне това, продължавате с редене на пъзел от 1000 части и приключвате деня с едно неповторимо състезание по готвене. Може участниците да са по-възрастните хора в семейството, а децата да са дегустатори и жури. Или пък, ако сте член на голямо семейство, тогава може да се разделите на отбори.

 

2f76dc12-1a36-80fa-0665-828822b07b76

 

3.  Отдаване на блаженствени СПА процедури, фитнес или групови състезания

 

За всички дами, и не само, можете да зарежете децата и да си направите един релаксиращ ден, пълен с масажи, СПА, вани, джакузита и други. А ако пък мъжете не искат да се плацикат във ваната, остава си фитнеса, като алтернатива. Въпреки, че смятам, че едно организирано състезание по футбол, волейбол или тенис на маса на открито би било по-забавно. А за целта може да ползвате и дворовете на училищата, така ще се върнете в детството, със сигурност.

 

a57ba078-3300-2c3d-8064-0e92fa257d92

 

4. Забодете пръст в картата и ГАЗ

 

Ако не ви се стои вкъщи, писнали са ви фитнесите и масажите, искате разходка, ама не каква да е, а вълнуваща – тогава просто ме послушайте. Позволете си да тръгнете на път, просто ей така – без резервации, без предварителни планове, едва ли не където ви заведе колата. Повечето забележителности със заплащане на входа със сигурност ще са затворени, но в България има толкова много природни красоти, че ни е бедна фантазията. Така че, изследвайте нашата страна, смело!

 

d87f2fc4-8806-ba29-e22c-e244c0719c2b

 

А ако нищо от горните не ви допада и все пак искате да си останете вкъщи, но без състезания и горе изброените забавления, тогава просто бъдете до любимите си хора будни и трезви, и направете нещо мъничко и хубаво за тях.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване