България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Спортуване по време на бременността = по-леко раждане и красива фигура

Прочитания: 163
30.07.2013 13:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Повечето бременни жени се тревожат за възвръщането на красивата си фигура, след като родят. Има безброй програми за сваляне на килограми след раждане, но се оказва, че физическата активност по време на, а не след бременността е ключът към страхотна фигура за новите майки.

 

 

Най-важният период са вторите две тримесечия. 50-минутна сесия от кардио упражнения, провеждана три пъти на седмица, ще ви гарантира добрия външен вид след щастливото събитие. Разбира се, пренатоварването не се препоръчва на жените в напреднала бременност. Все пак всеки лекар би могъл да ви препоръча  подходящ лек режим, от който да извлечете максимална полза. А позитивите ще бъдат не само за естетическите характеристики на вашето тяло, а и за физическата ви издръжливост и подготовка, необходима по време на раждането.

 

 

Раждането по естествен път е своеобразен тест за издръжливост. Трябва да сте сигурни, че мускулите ви, натоварвани по време на раждането, са в оптимално състояние и готови за маратона, който всъщност представлява даването на нов живот. Освен това при жените, които са активни по време на бременността, има 58% по-малък шанс бебето да тежи повече от 4 килограма. Това е съществен плюс, тъй ката раждането на по-тежки бебета е по-трудно за майките, а пък и рискът за мъниците да бъдат наранени при появата им на бял свят е по-голям.

 

 

За още полезни съвети посетете нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване