България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Славия 1913 (София)

Прегледан 361 пъти
Бъди първият, ДОБАВИЛ В ЛЮБИМИ
Адрес: София, София, ул. "Коломан" 1
Тел.: 02/856 91 97
Email: info@pfkslavia.com
Подходящо за деца на възраст от 0-6, 7-12 13-18 години
Условия за хора с увреждания: НЕ
Спортове
Футбол
Обща информация

Детско-юношеската школа на ПФК Славия 1913 е организация в структурата на клуба, която се занимава със селекцията и развитието на млади футболисти, които впоследствие да станат част от представителния отбор на "белите".

В момента детско-юношеската школа включва общо 12 различни отбора. Те са разделени в шест възрастови групи, обхващащи юноши и деца, родени между 1993 и 2004 година. За своите тренировки и мачове тимовете използват клубната база на Славия в София, която разполага с четири тренировъчни игрища (две с изкуствена трева и осветление и две с естествена трева).


В школата на най-стария българския клуб при отлични условия за подготовка тренират общо над 700 деца. Треньори на различните възрастови групи са Християн Войнов, Радослав Георгиев, Владимир Иванов, Ивайло Семерджиев, Милчо Евтимов, Здравко Здравков, Иво Градев, Цветослав Алтънов, Мариан Стоянов и Любомир Божанков. 

В настоящия разширен състав на представителния отбор на Славия място намират общо петима футболисти, играли преди това или играещи в момента в отбори от детско-юношеската школа на клуба. Това са Деян Вълков, Кирил Огнянов, Спас Георгиев, Даниел Васев и Радослав Василев.


Директор на школата е юношата на клуба и бивш защитник на първия тим Владимир Иванов. Той е важна част от състава на "белите" през 1996 година, когато бяха спечелени титлата и купата на страната.

Благой Георгиев, Чавдар Янков и Димитър Рангелов са трима от юношите на Славия, които в последните години играят в силни отбори в чужбина и се превърнаха в основни фигури в мъжкия национален тим на България.

Последните големи успехи на школата на Славия са през 2008 и 2009 година, когато „белите” печелят републиканските шампионски титли съответно при юношите младша и старша възраст.

Славия е първият отбор в България, който провежда занимания с юношески формации. Тренировките на младите „бели орлета” стартират в началото на 20-те години на миналия век.

Локация на картата
Съобщи за неточност
подобни места за спортуване
Комплекс "Царско село" 1  18 |
5
Национален стадион "Васил Левски" 1  12 |
4.67
Спортен клуб R5  9 |
|
Всички места за спортуване
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!