България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

През 4 планини в 5-та. За 24 часа

Прочитания: 308
02.08.2013 18:08 по статията работи: peika.bg

5 върха, 5 планини, 100 км, 7000 м денивелация, 24 часа, 1 човек!

Колегите от Peika.bg ни разказаха една чудна приказка. Още по-прекрасното в нея е, че тя ще стане реалност и то след броени дни. А щастливият край не ѝ мърда ;). Като всяка приказка и тя си има един смелчага, който ни скрива шапката и ни кара искрено да му се възхищаваме. Оставяме на скъпите ни колеги да ви я разкажат надълго и нашироко.

 

И така...

 

 

* * *

 

На 14 и 15 август един българин ще се опита да преодолее границите на човешките възможности като покори петте най-високи върха в България. Не звучи толкова изумително... засега. Една малка подробност прави тази инициатива уникална и единствена по рода си. Най-добрият планински бегач в България ще изкачи пет от най-високите ни планини само за 24 часа, изправяйки се пред природата със силата на духа си, и ще докаже на себе си и на света, че има ли мотивация, възможностите са безкрайни.

 

Името на този човек е Кирил Николов - Дизела - най-добрият български ориентировач и планинар, който се състезава успешно и на европейско и световно ниво. Идеята му за инициативата "Пет върха" е предизвикателство към самия него, и вдъхновение за всички, които обичат природата, планината и спорта.

 

 

Маршрутът

 

Ето повече информация за маршрута, по който ще премине Кирил:

 

- Местност Паниците, Стара планина - вр.Ботев - Паниците

 

- Х.Вихрен, Пирин - вр. Вихрен - х. Вихрен

 

- Местност Трите буки, Осогово - вр. Руен - Трите буки

 

- К.к.Боровец, Рила - вр. Мусала - к.к.Боровец

 

- Кв. Драгалевци, Витоша - вр. Черни връх - кв.Драгалевци

 

Началото на изпитанието ще бъде на 14 август от 19:30 часа в местността Паниците, разположена на 7 км от Калофер, а финалът - в квартал Драгалевци (София) на следващия ден, около 19:30 часа. Разстоянието между планините ще бъде изминато с автомобил. Интересно е да се отбележи, че преходът между Паниците през хижа Рай, Тарзановата пътека до връх Ботев и обратно до Паниците би отнела на обикновените хора около четиринадесет часа. Но 31-годишният Кирил Николов изобщо не е обикновен човек.

 

 

Повече за постиженията на младия смелчага ще намерите тук.

 

 

 

После не забравяйте да надникнете в нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Derida  Dance Center  17 |
4.83
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване