България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Полет над водата

Прочитания: 182
20.02.2013 15:02 по статията работи: Кирил Русев

С Flyboard ще накарате всеки делфин наоколо да се срамува

Източник: Колаж: FitWell.bg

Представете си, че е лято. А сега си представете, че сте на море. Хайде сега дружно да си представим, че има начин да се носим под водата със скоростта на торпедо и да се издигаме на десетина метра над повърхността й. Първите две представи са нереални. Третата не е.

 

Чували ли сте за Flyboard? Ние не бяхме, но колегите от Fitwell.bg бяха изключително любезни да ни разкажат за него. Това е една пластмасова платформа, която се прикрепя към стъпалата ви. От нея излизат водни струи с налягане, достатъчно силно да премести средноголям автомобил, който ви е паркирал на мястото. Имате си и две "дръжки", които също пръскат вода, но там налягането е по-малко, защото служи за навигация.

 

Вероятно нищо не сте разбрали, затова ще кажем, че Flyboard е водният аналог на джетпака. Той е разработен от френския състезател по воден джет Франки Запата и служи предимно за доставянето на огромно удоволствие с елементи на екстремизъм. Някои източници твърдят, че струва 350 долара. Нашата проверка показа, че това е само цената, която трябва да заплатите, ако искате да се сдобиете с лиценз за оператор на платформата.

 

Но това, както се казва, е само върхът на айсберга. Най-близките до нас инструктори засега се намират на източното крайбрежие на САЩ, което означава към неизвестната цена да си сметнете и самолетния билет и престоя на място. Има и още – откъде си мислехте се че взема въпросната мощна струя? Ами, разбира се, че е от воден джет. Един такъв на старо може и да ви излезе колкото средноголемия автомобил, който ще местите от паркомястото си... и все пак, гледайте демонстрацията.  

 

 

Ако тази статия ви е харесала, в което не се и съмняваме, може да следите нас (тук) и колегите ни от Fitwell (тук) и във Facebook. Стараем се да пускаме винаги разнообразни неща, затова няма да изгубите с един лайк.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване