България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

По снежните следи на зимните спортове

Прочитания: 201
02.12.2013 14:12 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

С наближаването на новата година Олимпийският огън започва да ни топли все по-силно. Покрай наситеният мирис за зима из въздуха доста настойчиво започва да се носи ухание на спорт. Зимните Олимпийски игри в Сочи, Русия са само на два месеца разстояние и сме сигурни, че това не кара само нас да се вълнуваме. В продължение на две седмици 7650 спортисти ще се състезават в 15 различни снежни и ледени събития. Можете да гледате със страхопочитание към телевизионния екран или пък бихте могли да имат отидете и да им се любувате на живо.

 

За тези от вас, които не се задоволяват само с гледане, предлагаме най-добрите дестинации за зимни спортни дисциплини през тази година:

 

 

Бобслей, Норвегия



Олимпийският парк "Hunderfossen" в Лилехамер, Норвегия - най-предпочитаното мястото за бобслей и спускане с шейни от 1994 игри. Предложението ни е прекрасно и за прекарване на една незабравима и много снежна Коледа.

 

 

Ски бягане, Финландия



Ски от хижа до хижа през дълбоките преспи над финландско-руската граница. Красота! Подгответе се за 12 мили ски бягане, няма време за отпускане!

 

 

Фигурно пързаляне, САЩ



Научете се да танцувате върху леда в "Park City", Юта - мястото за Олимпийските зимни игри от 2002 година. Усвоете всичко - от основно пързаляне до тройни мостове и лупинги.

 

 

Кърлинг, Шотландия



Кърлингът е изненадващо напрегнат спорт - тук играчите плъзгат полирани кръгли камъни по леда към определената цел. Смята се, че родина на играта е средновековна Шотландия.

 

 

Биатлон, Италия



Ето една по-близка дестинация. Биатлонът е една от най-взискателните зимни олимпийски дисциплини, съчетаваща висока интензивност, крос-кънтри със стрелба по мишени. Така че подготовката ви трябва да е на ниво.

 

 

Ски скок, Германия



Германия -  едно от най-подходящите места в света, където е възможно да изпитате тръпката на ски скокове в истинската им прелест. Полетете! :)

 

 

Ски свободен стил, Англия



Ако триковете, скоковете и обратите на ски свободен стил са ви нещо като страст, купувайте билет за ​​Манчестър. Точно в този град се намира най-дългата закрита, покрита с истински сняг фристайл парк на Великобритания.

 

 

Хокей на лед, Канада



Хокеят на лед е един от най-трудните и най-бързите зимни спортове. За канадците това е национална мания. Потопете се в атмосферата и традициите в Торонто, с посещение на Залата на славата на хокея.

 

 

Сноуборд, Франция



Сноубордистите трябва да се отправят към "Avoriaz", за да станат част от едно от най-грандиозните зимни събития: превъртания и спиновете на халфпайп срещу противодействието на гравитацията. Курортът разполага с осем фристайл паркове.

 

 

Още ли сте тук?! :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване