България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Плодовете качват килограми?

Прочитания: 274
21.04.2013 12:04 по статията работи: Александра Цанкова

Дали е така, разберете от следващите редове

Прието е схващането, че плодовете могат да се ядат в големи количества и постоянно, без това да пречи на привлекателния ви външен вид. Защо тогава много от разпространените диети изключват консумацията на плодовете така категорично? Ще се опитаме да дадем отговор на този въпрос, сега.



Една от причините някои хранителни режими да отричат сладките плодове е именно тази - сладки са. Наличието на захар в тях плаши по-взискателните отслабващи хора и ги кара да заобикалят плодовите щандове отдалеч. Дали това е правилно?



Сладостта в плодовете идва от наличието на фруктоза в тях - въглехидрат със сладък вкус. Опасенията от качване на килограми идват от прекомерната консумация на плодове. Оборването на тезата тук идва от факта, че само някои плодове имат високо съдържание на фруктоза (банан, ябълка).



Както могат да ви изиграят лоша шега, така плодовете могат да ви помогнат да свалите някой друг килограм. При една добре балансирана диета можете да извлечете максимума от плодовете и да получите желания резултат. Сладките творения на природата намаляват стреса, богати са на витамини, антиоксиданти, фибри и са изключително приятни на вкус.



Изводът тук е: не се ограничавайте от плодовете, яжте ги в балансирани количества.

 

 

За още от нас, кликнете тук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване