България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

План за повишаване на издръжливостта

Прочитания: 245
28.08.2014 15:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Независимо дали посещавате фитнес залата, тренирате плуване, бягате или играете баскетбол най-големият ви проблем е издръжливостта. Да с времето тя се покачва, но само един пропуск на тренировка ви връща назад. Ето няколко съвета как да повишите издръжливостта си:

 

1. Починете си

За да може да се натоварвате физически продължително време тялото ви трябва да е в кондиция. Дори и работите по цял ден на компютър умората си е умора. Тялото ви има нужда от малко тишина и покой, за да презареди батериите. 

 

2. Хранете се правилно

Когато става въпрос за хранен, въглехидратите са ключови, тъй като тялото използва гликогена (молекула, функционираща като енергиен склад) за гориво. След като гликогена свърши, тялото започва да гори мазнини. Затова е важно да обръщате внимание на хранителния си режим.

1372181

3. Добавете малко сила

Когато става въпрос за издръжливост, важно е да обучите тялото си. Заздравяването на костите, сухожилията и мускулите помага за цялостно подобряване на издръжливостта. По този начин вие тренирате цялото си тяло и подпомагате развитието му.

 

4. Пийт сок от цвекло

Да, това е научно доказано! Според проучванията богатия на нитрати сок от цвекло може да увеличи нивата ви на издръжливост с 16%. Но не забравяйте да го приемате умерено. Никога не стресирайте организма си с прием на голяма доза вещества, колкото и да са полезни те.

 

5. Използвайте твърдения

Всеки път, когато се чувствате изтощени и сте на път да се откажете си повтаряйте, че "Не е нужно да тичаш бързо, а просто да тичаш" или "Тялото ми е здраво и силно". Изберете си фраза, която ви мотивира и ви дава сили да продължите с тренировките. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: wellnesstoday.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване