България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Отборът на Фуутура взе участие в благотворителен турнир

Прочитания: 121
28.10.2013 11:10 по статията работи: Боян Кърпачев

Източник: Thinkstock/Guliver

Футболният отбор на Сдружение за развитие на спорта и спортната култура "Фуутура” участва в първия благотоворителен минифутболен турнир в подкрепата на хората, търсещи закрила в България с патрон министърът на спорта г-жа Марияна Георгиева и открит от легендата в спорта и зам. министър – г-н Йордан Йовчев, провел се на 26.10.2013 г., събота.

 

Освен от Министерството на спорта, проявата бе подкрепена още и от Български Футболен Съюз, комплекс Царско село и др. Поради благотворителния характер на проявата, турнира бе проведен в спортсменски тон и в блиц вариант – едно полувреме от 10 минути. За трите си срещи в групата Фуутура спечели 7 точки (0:0, 3:0 и 2:1), като само нулевото равенство с отбора на Медиите попречи да се спечели групата и да се отиде на финала. За сметка на това – в битка за третото място – Сдружението се изправи срещу коравия отбор и домакин на проявата – Ф.К. Елит София, като отново след много добра игра се стигна до 0:0 и дузпи, в които все пак футболистите на Елит спечелиха след 8:7.

 

Все пак, не резултатите и не качеството на футбола бяха най-определящи за успеха на това събитие, а идеята да се приобщят и социализират бежанците в България чрез спорта, още повече, че социализирането, анти-дискримирането, анти-расизма и добри условия за спорт на всеки са сред основните идеи в дейността ни, коментираха играчите на Сдружението след турнира.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване