България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Отбор на годината: бирата и кафето

Прочитания: 162
08.07.2013 14:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Консумирането и на двете напитки е неизбежно през лятото. Ето как те се отразяват на мозъчната ви дейност.

Бирата влияе на частта от мозъка ви, наречена церебрален кортекс (или просто мозъчна кора за тези, които не са гледали "Доктор Хаус"). Тя е отговорна за мисловните, езиковите и комуникативните ви способности. При взаимодействие с освежителното питие, губите концентрация и запомняте по-трудно.

 

Дотук с негативите обаче. Следват аргументите, с които да сломите всеки противник на бирата. Когато съдържанието на алкохол в кръвта ви достигне стойности от 0.07 промила, неизменно ставате по-креативни. Бирата ви успокоява и освобождава мозъка ви от мисълта за многобройните проблеми, които постоянно ви тормозят. Вместо това развихряте въображението си и ви идват нови интересни хрумки.

 

Когато вече сте готови с гениалната идея, изпийте чаша кафе, за да я осъществите. Какъв е принципът на действие на ароматната напитка? Кофеинът, съдържащ се в кафето, се свързва с аденозин рецепторите във вашия мозък и така замества аденозина, който, свързан със съответните рецептори, ви прави сънливи и нетрудоспособни. Кофеинът ви влива живителна енергия и сили, които да ви помогнат с материализирането на вашите идеи. Коварното в случая е, че тялото ви развива толерантност към кафето. Мозъкът ви леснo привиква с ефекта му и постепенно ще се нуждаете от все по-големи количества, за да постигнете първоначалните резултати.

 

Поръчвайте без свян халба бира и чашка кафе, но помнете, че злоупотребявайки, рискувате да загубите вече споментите положителни ефекти, а и достойнството си при някой паметен гаф, извършен със замъглено съзнание ;)

 

 

Още любопитни факти ще намерите на нашата Фейсбук страница

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване