България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Няколко лесни трика за спиране на цигарите

Прочитания: 166
24.08.2014 12:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Отказването от цигарите е доста трудна задача, но ако имате силна воля и мотивация нищо не е невъзможно. Всеки знае, че пушенето е вредно за него, но нищо не може да се сравни с кафе и цигара рано сутрин. А питието вечер няма същият вкус без цигара. Някак си с годините, тютюневото изделие просто е станало продължение на ръката ви. Ето няколко съвета, които ще ви подпомогнат в борбата с тютюнопушенето:

 

1. Определете дата

Може да сте го чували преди, но определянето на дата е важна стъпка. Така човек се подготвя подсъзнателно за настъпващите промени. Ако сте забелязали всяка рязка промяна стресира организма. Определянето на дата няколко седмици преди отказването от цигарите подпомага реакцията на организма ви и намаля шока. 

 

2. Разкажете на хората за вашия план

Разкажете на семейството си и на всичките си приятели и колеги, че мислите да спирате цигарите. Кажете им и за насрочената дата и разпространете новината. По този начин, когато настъпи момента, дори и да желаете да се откажете, ще знаете, че хората очакват друго. Те ще ви подкрепят и помагат в процеса. 

1368200

3. Използвайте никотиновите лепенки

Ако комбинирате никотиновите лепенки с някое лекарство, задоволяващо нуждата на тялото от никотин ще можете да преминете плавно през прехода. Сами ще променяте и определяте дозата,от която се нуждаете в различните моменти. 

 

4. Опитайте електронна цигара

Много хора не могат да се откажат от навика да държат нещо в ръка. Повечето наистина смятат цигарата за продължение на тялото си. Ако и на вас ви е трудно да си се представите без цигара в ръка, пробвайкте електронна такава. Тук отново може сами да регулирате никотина, който поемате.

 

5. Награждавайте се

Много е важно да си определяте награди. По този начин ще имате още един стимул за спиране на цигарите. Факта, че сами определяте периода и наградата не ви позволява да мамите. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: learni.st
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване