България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ново поколение велосипед с батерия

Прочитания: 185
09.12.2013 13:12 по статията работи: Елена Стайкова

Източник: www.ubergizmo.com

"Колелото на Копенхаген" е дисков модул, помагащ на велосипедиста при изкачване, използвайки енергия, генерирана и съхранена при спускане или при използване на спирачките.

 

 

Иновативната технология, представена от Superpedestrian, представлява диск с електрическа батерия, който се поставя на задното колело на велосипеда. Планира се първите бройки от продукта да бъдат разпространени в началото на 2014.

 

 

"Колелото на Копенхаген" тежи близо 5.5 кг и се продава за 699 долара. Първите хиляда бройки са ръчно изработени и са предназначени за планински и градски велосипеди.

 

 

Литиево-йонната батерия се самозарежда автоматично при движение по инерция. Колелото "усеща" от колко помощ се нуждае всеки байкър, в зависимост от това колко сила е приложена при въртенето на педалите. Липсват каквито и да било кабели и бутони.

 

 

Технологията включва и мобилно приложение, с което велосипедистът може да регулира настройките чрез смартфона си, да избира в реално време най-добрия маршрут, както и да следи изминатото разстояние и изгорените калории. Колелото има способността да се самозаключва и отключва, когато собственикът остави велосипеда си. В случай на кражба, "Колелото на Копенхаген" изпраща смс на собственика, който чрез GPS може да проследи местонахождението на велосипеда си.

 

 

Теглото от 5.5 кг може да ви се вижда много, но батерията на колелото е достатъчно мощна, за да изминете 48км със скорост от 32км/ч.

 

 

 

Източник: www.news.cnet.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване