България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Необикновен жест на приятелство

Прочитания: 180
15.09.2013 11:09 по статията работи: FitWell.bg

Една реклама, която ще ви докосне

Източник: Wikimedia Commons

Ние разбираме приятелството, не само в това да седим в една стая с колегите от Fitwell, но и да споделяме редовно интересните материали, които пишат. Ето един от тях:

 

 

Ако отворите речника на думата "спортсмен" ще прочетете, че това е спортист, който се състезава почтено. Защо подобна дума е възникнала, след като всички спортисти за длъжни да се състезават почтено, е въпрос, който отива отвъд пределите на тази статия.

 

Защото тя е за спортсменството в живота. То е известно още като приятелство. Статията за приятелство в Уикипедия гласи следното:

 

"Приятелството означава междуличностна връзка, която се изразява в поведение на сътрудничество и подкрепа, взаимно разбиране, уважение и привличане, както и прояви на помощ в случаи на нужда или криза. Приятелите са хора, които взаимно се радват на компанията си и проявяват лоялност един към друг, често до степен на алтруизъм. Обикновено споделят сходни вкусове и вършат заедно дейности, които са им приятни, помагат си в трудни моменти, обменят съвети и си връщат един на друг жестовете. За някои хора приятелството означава и просто доверието, че другият няма да ти навреди. Ценностите, които човек открива в приятелствата си с други хора, често са резултат от това, което те демонстрират като редовно поведение"

 

Колкото и да ни се иска, не бихме могли да го кажем по-добре. Но бихме могли да го покажем. Следното видео е рекламно, но посланието му е толкова голямо, че ще си позволим да ви го покажем. На него ще видите как група мъже в инвалидни колички играят баскетбол... до момента, в който не се случва нещо, което ще накара сърцето ви да се качи в гърлото. Но гледайте...

 

 

 

 

Още за спорта и добрите практики от Fitwell:

 

Даниел Крейг: за тайната на щастливия съвместен живот

 

Майли Сайръс пак е гола

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване