България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-нездравословните професии (Част 2)

Прочитания: 194
23.01.2013 09:01 по статията работи: Марина Митева

Продължаваме да сочим с пръст "най-лошите" професии. Слагаме минуси, плюсове, но колкото и да претегляме стигаме до извода, че май е най-добре да не се работи. Шегувам се, разбира се. И не сменяйте професията, само защото е попаднала в някаква лоша класация. Простото бъдете по-предпазливи, поне доколкото е възможно това.

 

Военни

Хората, които бранят родината си. Е, те са точно тези, на които определено трябва да козируваме. Истински храбри мъже, но колко от тях наистина знаят истинското значение на думата "семейство” или пък може и да я знаят, но обикновенно имат щастието да я научат по-късно от нормалните хора. Тази професия е силно застрашена, чисто здравословно. А мисля, че няма нужда да обяснавам как и защо. Поклон и уважение към тези истински мъже. Друг е въпросът, че казарма в България отдавна няма, а тези смели хора са се превърнали в нещо съвсем друго. Но, така или иначе работата им, особено по мисия, не е от лесните.

 

 

9b6263a9-7f72-e8a8-b46a-3aa794443245

 

Машинисти / шофьори

Застрашени от катастрофи, много повече от всички други. Седнали с часове зад волана, в повечето пъти, каращи през нощта – това е събирателният образ за тези хора – нощни птици. Изцяло стресова професия, отново свързана с малко седене вкъщи при семейството и нездравословна храна. Колко много взема. За болките в ставите и мускулите, както и огромния психически дисбаланс на тези професионалисти, просто не е нужно да споменаваме.

 

8f1ca964-381e-f2a6-8423-9346d9f2f00c

 

Запомнете едно Учители, Адвокати, Машинисти, Лекари, Секретари, Софтурни инженери, Сервитьори, Архитекти – всяка професия носи риск за здравето, за психическото ви състояние, за малкото ви свободно време за семейството. Но тук и сега, важното е вие да се чувствате на мястото си, абсолютно удовлетворени от това, което сте и с което се занимавате.

 

Източник: health.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване