България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-изпотяващото фитнес предизвикателство

Прочитания: 164
03.12.2013 14:12 по статията работи: Елена Стайкова

Мислиш си, че знаеш какво е наистина да се изпотиш? Значи все още не си пробвал следващото предизвикателство.

 

 

"Упражнението се състои от две движения, които тренират няколко мускула под различни ъгли", казва собственикът на StreamFit.com - BJ Gaddour, изстисквайки тениската си след тренировката. "Когато се тренира с по-интензивна скорост, метаболизмът и сърдечния ритъм са на високи обороти."

 

 

Ето как работи: Правите 10 странични кика, последвани от 10 странични скока. Това е едно повторение. Направете колкото можете повторения за четири минути. Почивайте си, ако имате нужда, но не спирайте таймера. Ако ви е трудно, започнете с по-лесния вариант на упражнението – странично изнасяне на тялото и странични напади.

 

 

 

Странично изнасяне


Заемете поза за лицеви опори със свити на 90 градуса колене малко над земята. С едно движение изнасяте десния крак в ляво под тялото и лявата ръка във въздуха, извивайки тялото си нагоре. Заемате седнало положение със свит ляв крак и изпънат десен, след което повдигате таза и се връщате в изходна позиция. Това е едно повторение. Направете същото в обратната посока и редувайте до 10 повторения.

 

 

Страничен кик


Същото упражнение, но без да сядате или да докосвате земята с крака, който изнасяте.

 

 

Странични напади


Застанете изправени с разстояние между краката като това на раменете. Направете голяма стъпка в дясно и свийте дясното коляно. Наведете се и докоснете дясното стъпало с лявата ръка, след което се върнете в изходна позиция. Това е едно повторение. Направете същото в другата посока и продължете до 10 повторения.

 

 

Странични скоци


Направете нападите по-бързо и с отскоци.

 

 

Гледайте видеото, за да видите как BJ и Джил изпълняват упражнението. Те успяват да направят съответно по 9 и 7 повторения за четири минути. А вие колко можете да направите?

 

 

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване