България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-добрият джогинг в света

Прочитания: 195
14.02.2013 09:02 по статията работи: Боян Кърпачев

Намирате се в непознат град? Не знаете къде е фитнеса? Нямате си представа къде да поиграете тенис? Няма проблем. Винаги можете да намерите някой парк и да потичате в него.

 

Джогингът е може би най-добрият начин за поддържане на форма на път. Защото са ви нужни само маратонки, парк и класацията за най-добрите паркове за тичане по света, любезно предоставена ни от Peika.bg. Ето ги и тях:  

 

Каса де Кампо, Мадрид

 

Това е най-голямата зелена зона в столицата на Испания. Там ежедневно тичат повече от 3000 души. Включва зоологическа градина, увеселителен парк и асфалтирани зони за пешеходци. Има пътеки за всякакъв тип тренировки.

 

Ел Сопе, Мексико

 

Една от най-известните алеи за бягане в целия град се намира в гората Чапултепек. Скоро е ремонтирана и е украсена с повече от 33 000 вида растения. Отворена е от 5:30 до 19:00 часа, и е забранена за животни. Трениращите често се оплакват от новобранците, които вдигат много прах, докато тичат.

 

Парк Палерно, Буенос Айрес

 

Паркът е дълъг 9 км, ако към него се включи и Ел Роседал. Най-посещаван е след края на работния ден. Има и много трениращи групи, към които всеки може да се присъедини без значение от новото си.

 

Променад Планте, Париж

 

Това е пешеходна зона, дълга 4,5 км, през която преди е преминавал влак. Започва от Площада на Бастилията, преминава през зони 11 и 12 и свършва във Венсенския лес. Там е пълно с растителност, а гледката към препълнените улици на Париж кара тичащите да се чувстват още по-добре. В неделя има най-много хора, затова е препоръчително да отидете в друг ден.

 

Риджънтс Парк

 

В Лондон има много паркове, в които да се тича, но най-голямо е удоволствието в Риджънтс Парк. Там се намират едни от най-красивите градини (Куин Мери), има също и зоопарк. Външната писта Аутър Съркъл, дълга 3 км, както и Хайд Парк са препълнени със спортуващи.

 

Хъдсън Ривър Парк, Ню Йорк

 

Ако това е първото ви посещение на Голямата ябълка, е задължително да минете през водохранилището Жаклин Кенеди Онасис в Сентрал Парк, което сме виждали в толкова много филми. Това е любимият парк на спортуващите. Той е заобиколен от река Хъдсън и е вторият най-голям в Манхатан. Паркът е дълъг 5 км - от Хелс Китчън до Батери Парк Сити.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване