България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-добрите спортни филми за всички времена (част 1)

Прочитания: 248
28.01.2013 10:01 по статията работи: Александра Цанкова

От 10-то до 6-то място в класацията ни

Стига сте чели за спорт, време е и да погледате малко за него. В следващата класация сме подбрали едни от най-запомнящите се имена на спортни филми, оставили ярка следа в историята на киното.



10. "Goal!" (или "Goal! The Dream Begins"). Филмът от 2005-та година разказва за живота на бедно момче, което благодарение на таланта си, става футболист от световна класа. В продължението на лентата от 2007 година (Goal II: Living the Dream) участват много от великите футболисти на испанския "Real Madrid".

 

 



9. "Bull Durham". Класиката от 1988 година разказва за проспериращ бейзболист, който се опитва да вдигне на крака посредствен, местен отбор. По пътя към професионална спортна кариера, той се изправя пред трудностите на живота и любовта.

 

 

 

8. "The Greatest Game Ever Played". Драма, базирана на истинска история - шампионата по голф US Open през 1913 година.  20-годишният аматьор Франсис Уимет побеждава своя идол и шампион от 1900-та година Хари Вардън. Филмът представлява завладяващ разказ за решителността и силата на мечтите.

 

 



7. "Warrior". Бивш боксьор учи сина си на тънкостите на спорта. Когато младежът излиза на ринга, в срещуположния ъгъл се оказва по-големия му брат. Драмата повдига въпроса за моралните и семейни ценности и мястото им в живота на един спортист.

 

 



6. "Remember the Titans".Филмът е базиран на действителна история и пресъздава размирните времена в средата на миналия век в САЩ. Лентата от 2000 година ни разкрива невероятната силата на спорта и способността му да обединява заклети враждуващи страни.

 

 

Следва продължение...

 

 

А докато го чакате, проверете какво се случва във Фейсбук на: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване