България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

На поляна в Узана

Прочитания: 384  30
16.07.2012 10:07 по статията работи: Боян Кърпачев

Форум на хората с добри практики в областта на зелената икономика

Примерът е едностранчив и конкретен, но според нас е приложим навсякъде.

 

Става дума за Узана Поляна Фест. Това е форум на хората с добри практики в областта на зелената икономика. Тази година му бе втора (дано има и трета) и успя да събере над 200 човека от 60 организации работещи в тази сфера. Ние обаче се загледахме във всички присъстващи и сведохме описанието до една единствена думичка - АКТИВНИ.

 

Това не е от онези фестове, на които хората отиват да пият, повръщат и да се разтоварят от ежедневието. Тук хората дойдоха, за да се раздават и да дообогатят ежедневието си. Защото са активни и защото имат цел. Целта е зеленият начин на живот, разумно и щадящо връщане към природата, по-добър живот, хармония.

 

Забавленията (в буквалния смисъл на думата) на поляната не бяха много. Имаше сцена, на която се презентираха различните проекти, а вечер свиреха групите, и много шатри, приютили различни еко организации, малки производители и работилници на открито.

 

Истинските забавления ги предлагаше природата. Под ръка на посетителите имаше изобилие от чист въздух за дишане, огромна поляна за разходки, много горички за изгубване и връх Исполин за изкачване.

 

И пак да се върна към хората. Макар дошли с коли (или автобус), те ги зарязваха и се осланяха единствено на собствените си сили за да се придвижват. Събираха енергията на планината като ходеха пеша или караха колело по нея. Планината, природата и чистият въздух дават усещането, че колкото повече даваш от себе си, толкова повече получаваш в замяна.

 

И това може да се случи не само в Узана, на Витоша или най-близката до вас планина, това е приложимо за парка, велоалеята, а защо не и офиса. Разликата ще я направим с отношението и постъпките си. Важното е да сме активни, по-активни, проактивни, най-активни… и накрая да дадем още малко от себе си.

 

 

Молим примерът да служи за подражание.

 

 

 

Малко балкански транс ...

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване