България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

На открито: 5 ползи за здравето на децата

Прочитания: 361
21.12.2016 11:12 по статията работи: Александра Цанкова

Нека по-често виждаме усмивки на детските лица

Говорейки за детство, в съзнанието на всеки изникват летата, прекарани на село при баба и дядо, играта на народна топка, криеница, приятните топли вечери, изпълнени със смях и забавление в компанията на добри приятели. Връщайки се назад във времето, разбираме колко важен и прекрасен е този период от живота ни, а понякога тайничко си мечтаем да се върнем в него и никога да не го напускаме.

 

Нека направим възможно нашите деца да преживеят същите неповторимии емоции! Освен незабравим спомен, игрите сред сред природата, ще ги направят по-здрави и щастливи деца!

 

Повече зеленина = повече здраве


Дните стават все по-топли, което предразполага към активна игра навън. Без съмнение това е забавно, динамично и емоционално занимание. Активните игри водят успешна борба с наднорменото тегло, като правят децата по-здрави, устойчиви на различни вирусни заболявания и най-важното - щастливи. Така че, родители, намирайте време да водите малчуганите си сред природата.

 

1391739f-7a4c-5093-b9d9-bd8dc8acf0ee

 

Повече време, прекарано на открито ще:



Намали стреса


Изследвания на редица прочути и доказали се университети сочат, че общуването с природата подобрява здравето и концентрацията. На нас тези неща са ни известни, без да сме учени от световна величина. Оттук идва и съветът ни: ходете на планина, правете си излети, изучавайте тайнствени гори, наслаждавайте се на красотата на заобикалящия ни свят. Покажете на мъниците си уникалната природа на България и направете детството им незабравимо.



Излекува депресията


Някои деца имат тежък характер, своенравни са, затворени в себе си. Пубертетът е проблемен период за много от подрастващите, а депресивните мисли обземат немалко от тях. Чистият въздух и слънчевите лъчи  биха били прекрасен партньор в борбата с това неприятно състояние. Родители, важно е децата ви да усещат присъствието ви до тях!



Подсили имунната система


Излагането на слънце, дори за няколко минути дневно, повишава имунната система и подобрява цялостно здравето. Прекрасният сезон, който чука на вратата, създава чудесни слънчеви условия да превърне децата ви в силни, здрави и щастливи хора. Помогнете им да се възползват!



Предпоставка за добро поведение

Спокойствието и щастието, с които природата ще зарази децата ви, без съмнение ще имат благоприятен ефект върху поведението им. Учените имат мнение и по този въпрос, което гласи: децата, прекарващи поне 15 минути на ден сред природата, показват по-добри резултати в училище. Подрастващите трябва да изразходват енергията си някъде, преди да погледнат отново към книгите. А какъв по-приятен начин да направят това, от игра на открито?

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване