България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Музика на колела. Пътешествията на великия барабанист Нийл Пърт

Прочитания: 577
19.08.2013 16:08 по статията работи: Александра Цанкова

За живота на големия музикант и ролята на спорта в него от страниците на книгите му. Лично и емоционално.

Източник: Wikipedia

Едва ли има запален рокаджия, който да не е чувал името Нийл Пърт. Барабанистът на група "Rush" е четирикратен носител на наградата "Барабанист на годината" според престижната класация на списание "Drum Magazine". Освен феноменален музикант и текстописец Пърт има зад гърба си пет написани книги, последната - от септември 2012г.

 

Навярно се чудите защо ви говорим за творчеството на великия музикант и търсите връзката му със спорта. Веднага ви даваме отговора. Личността на Нийл Пърт е от тези, които никога не спират да изненадват. Той е от хората, които смело можем да наречем идоли. Можем да му се възхищаваме искрено и с цялото си същество. Освен невероятен музикант и талантлив писател Пърт е запален спортист, истински търсач на екстремни изживявания. От любимите ни. Книгите на канадеца са посветени на спортните му, дълбоко съкровени и емоционални преживявания.

 

 

Първата творба на Пърт е озаглавена "Маскираният ездач: Колоездене в Западна Африка" (The Masked Rider: Cycling in West Africa). Написана през 1996 г. след дълга едномесечна велосипедна обиколка на Камерун. Пърт се отправя на екстремното си приключение през 1988г. Страниците на книгата разкриват подробности от вълнуващото пътешествие на барабаниста, придружаван от 4-ма приятели.

 

1015300

 

1015299

 

1015301

 

След трагичната загуба на жена си и дъщеря си, Нийл се отправя на следващото си голямо пътуване, на което посвещава и втората си книга. Призрачен ездач: Пътешествие по пътя на изцелението (Ghost Rider: Travels on the Healing Road). Разказ от първо лице за прекосяването на американските пътища на мотор в търсене на спасение. Път, по който да намери себе си и да продължи живота си.

 

От страниците на тази книга вокалът на "Godsmack" Съли Ерна черпи вдъхновение да напише една от най-разтърсващите си песни - "Serenity".

 

"Той просто скача на мотора и за 14 седмици минава 55 000 мили. Това ме вдъхнови да създам едно от най-мрачните си и пламенни парчета".




 

 

Музикално пътуване: Саундтракът на живота ми (Traveling Music: The Soundtrack of my Life and Times). Това е заглавието на третата творба на Пърт, разказваща за поредното вълнуващо, съдбоносно пътуване на музиканта. Избрал автомобилът за компания в него, барабанистът прави равносметка на живота си отново от първо лице.


Мотори, барабани, адреналин, свобода. Книга номер 4 разказва за вълнението на сцена, за емоцията, която носи музиката, за неугасващата тръпка, предизвикана от препускането на мотоциклет. За красотата на живота. Шоу на пътя: Пейзаж с барабани (Roadshow: Landscape With Drums). Всяко друго описание е излишно.


"Далече, далече". Или "Far and Away: A Prize Every Time". Това е заглавието на последната книга на великия Нийл Пърт. Върху нея той работи 2 години и посвещава страниците ѝ на вълнуващите си пътувания до Северна и Южна Америка.



Често се питаме: "Какво е да съчетаваш безграничен талант?" Отговорът:  Ето това.

 

 

 

Още интересни истории четете в нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване