България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Моуриньо може да изстреля Тотнъм отново към Топ 4

Прочитания: 1426
28.11.2019 15:11 по статията работи: sportuvai.bg

Шокиращата и светкавична смята, която Тотнъм предприе на треньорския пост в края на ноемврийската клубна пауза, може и да окаже нужния ефект. Без съмнение за мнозинството от феновете на "шпорите” беше болезнено да научат, че техният любимец Маурисио Почетино е уволнен заради лошата серия на отбора. Мениджърът, който изведе тима от Северен Лондон до финал в Шампионската лига, се оказа жертва на слабата серия на тима, който сам изгради. И така на негово място дойде не друг, а самият Жозе Моуриньо.

 

"Шпорите” имат нужда от личност, която да ги води към успеха

 

А не са много специалистите през 21-ви век, които са доказали, че могат да печелят по-добре от Специалния. Португалецът за четвърти път пое английски тим (два пъти води Челси, а веднъж – Манчестър Юнайтед), като на "Стамфорд Бридж” и "Олд Трафорд” вдигна общо 11 купи. Периодите му в Реал (Мадрид) и Интер също бяха свързани с триумфи (без да забравяме първия му пробив в професията с Шампионската лига и Купата на УЕФА, които спечели с Порто).

 

Визитката на Моуриньо говори достатъчно, въпросът, който доста привърженици на "шпорите” (и не само те) си задават е дали Жозе все пак не е поизчерпан за големи успехи. Едва ли – на 56 португалецът още има време за нови върхове, а и за фокуси, които още не е показвал на публиката. Експертите от Betindex прогнозират, че Специалния може да изстреля лондонския тим отново към Топ 4, където Тотнъм финишира неизменно в предищните 4 сезона под ръководството на Почетино. Задачата, разбира се, няма да бъде никак лесно, тъй като Моуриньо пое тима на 14-а позиция при изоставане от 11 точки от зона Шампионска лига.

 

Но слабата форма доста от конкурентите дава надежда на "шпорите”. Далеч от предишната си класа са техните регионални врагове в Северен Лондон – Арсенал. Същото се отнася и за Манчестър Юнайтед. И двата гранда показаха сериозни колебания след първата третина от сезона, като също ще им бъде доста трудно да достигнат до четворката. Там сигурно изглежда присъствието на лидера Ливърпул и шампиона Манчестър Сити, а стабилно се представя още Челси, макар и без реални аспирации за титлата. Кандидат за нея е и Лестър, който отново както преди няколко години под ръководството на Раниери е изненадата на сезона. Брендън Роджърс води "лисиците” към ново участие в Шампионската лига. "Вълците” също поддържат доброто си ниво от предишната кампания. Но нито Уулвс, нито Лестър изглежда да имат кадровия капацитет да издържат на маратона.

 

А Тотнъм разполага с такъв потенциал, с който при силна серия може бързо да забрави несполуките в началото на кампанията. Моуриньо е доказал, че умее максимално ефективно да впряга ресурса, с който работи. Затова и беше нает от ръководството на лондонския клуб. Още в дебюта си Жозе записа победа в градското дерби с Уест Хем, макар че самият мач си беше трилър в края. "Шпорите” поведоха с 3:0, за да допуснат две попадения от "чуковете” през второтополувреме. Все пак успешно начало, но това беше само първата стъпка. А пред Моуриньо и Тотнъм предстоят още много до завръщането в Топ 4.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване