България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Може ли онлайн покерът да ви направи по-умни?

Прочитания: 1138
06.08.2019 09:08 по статията работи: Sportuvai.bg

Според много играчи, ако успеете да сте добри на покер, можете да бъдете добри и в живота.

Покерът е играта на карти, която е възпявана повече, отколкото всяка друга съществуваща игра, при това не само с карти, а изобщо. Всеки творец я представя като форма на живота: има шанс, има късмет, има умения, има опознаване на противника, търсенето на провокацията, интригата и още много други. Освен това, не е достатъчно да имаш само печелившите карти, понякога е необходима и правилната дипломация и прикриването на радостта. Тънкият момент на тази игра е, че както в живота, никога не влизаш в една и съща ситуация два пъти. Правилата са просто територията, която задължително трябва да се спазва, но всичко останало зависи от опонента, както и от играчите. В този случай, както и в живота, всичко опира до умения. Според много играчи, ако успеете да сте добри на покер, можете да бъдете добри и в живота. Ето основните белези, които човек подобрява, когато започне да играе:

 

1. Аналитичното мислене

След като картите се раздадат, всичко е позволено. Всеки може да блъфира, да спекулира с печелившата ръка, ако изобщо я има и с всяко следващо раздаване да има нова и нова стратегия. Динамиката изгражда аналитично мислене, позволяващо да подлагате на съмнение всеки ход на опонента си. Без него е напълно невъзможно да останете дълго на масата, особено след като срещу вас ще има играчи, макар и да не ги виждате, прилагащи точно тази стратегия.

 

2. Рискът

Както в живота, така и в тази игра, имате свободата да прецените колко да рискувате. Ултимативното правило в покера е, че големите рискове носят големи печалби, а ако вземете горната точка предвид, големите загуби ще бъдат само за опонентите. Рискът е онзи фактор, който прави тази игра велика, а при bwin може да калкулирате всичко с особена лекота, както и да спечелите допълнителни бонуси. Човек рискува всекидневно и се стреми да направи чудесата от храброст, но само ако целта наистина си заслужава. Всяка ръка крие свой риск и зависи само от играча колко точно да заложи и какво наистина да направи с нея.

 

3. Упоритост

Понякога стратегиите се пропукват, понякога минават много ръце, преди да започнете да печелите. Ако нямате система и просто сте решили да губите пари, тогава това не е вашата игра. Истинските професионалисти са експерти в разчитането на хора, те вярват в слабостите на всички, следователно не можете да бъдете неподготвени. Освен това, философията на играта не е обвързана с времетраене, освен ако същото не е предварително регламентирано. На финалът няма никакво значение какво точно е изгубено, ако последната игра върне загубите и дори донесе печалба.

 

4. Играете с теорията на вероятностите

В песента на Стинг – Формата на сърцето, певецът разказва за играч на покер, при това доста красиво, който отдавна не се стреми да печели. Неговата мисия е да намери онази странна геометрия на шанса, която подсказва какви са картите на другите. Разбира се, използвайки елементарна математика, можете да допускате какво наистина имат останалите, но на финала трябва да знаете, че именно вие сте отговорен за изхода и резултата. Тайната на всичко това се крие именно тук.

 

5. Напрежението

Един особен враг на всеки играч е именно това. Професионалистите казват, че всяко лице може да се издаде и пропука под напрежение. Това би обяснило и защо много играчи се смятат за изпечени мошеници, защо носят тъмни очила и защо винаги се стремят да бъдат по-студени от ледник, когато на масата са собствените им пари. Един много сериозен урок от тази игра е укротяването на темперамента. Да запазите хладнокръвие и да не се отдавате на емоциите е урок, който дисциплинира не само ума Ви, но и околните. Да излъчваш увереност дори с губещи карти е умение, което често носи невероятни печалби.

 

6. Оптимизмът

Изглежда странно, но много често играчите се надяват на най-добрия изход, дори и след сериозни загуби. Единственият, който губи е онзи, който се предава в самото начало, следователно трябва да знаете, че оптимизмът не е порок, а още една възможност да спечелите. Всеки иска да спечели, но ако се поддадете на негативните вълни, пригответе се за сериозни удари, при това не само по егото.

 

7. Да се опознаете, когато губите

Покерът не е игра, в която да се родите добри и научени. Това е игра, в която нервите и цялото същество се поставят в едно дълго изпитание, подплатено с много сериозни и горчиви наказания от всякакъв вид. Всеки професионалист е успял да губи толкова много, че на финала се променя. Дори Айнщайн е казал, че всичко научено е просто горчив опит, понякога и на загубите. В много други филми се прокрадваше една сентенция – ако никога не сте губили, тогава как може да се смятате за победители?

 

8. Физиката на живота

Звучи малко странно, но когато се научите да разпознавате околните, когато започнете да четете в очите им, моментално ще си спомняте магията на покер масата. Дисциплината да запазите мълчание, възможността да се насладите на истинските удоволствия и като цяло да откриете правилната роля, в която да излизате победител е именно умение, което се придобива с милиони блъфове и още повече раздадени карти в ръцете ви. Христо Стоичков казваше за футбола, че е проста игра за умни хора, но не трябва да забравяме, че покерът е елементарна игра за истински гении.

В този ред на мисли, покерът променя хората. Той е един сериозен житейски изпит, в който победителите трябва да опознават многократно себе си и да търсят нов и нов метод за постигане на своите цели. Загубите там могат да бъдат индикатор само за много предстоящи житейски уроци, в което няма нищо страшно. Във финалът на всяка игра, вие ще ставате различен човек, печалбата няма никакво значение.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване