България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Мини тренировка за бедрата

Прочитания: 150
09.10.2016 12:10 по статията работи: Sportuvai.bg

Мини тренировка за бедрата

Значи, винаги сме били фенове на ГОЛЕМИТЕ тренировки – тези, които изпотяват порядъчно и на които си заслужава да се посветиш изцяло.

Но когато нямаме време да си ги спретваме, минаваме на план B - изпълняваме поне едно хубаво упражнение :)

Ето го и следващото такова:

  • Лягаме на пода върху удобна постелка, с изпънати в шпиц ходила и с поставени от двете страни на тялото ръце. Опираме дланите в земята за допълнителна стабилност.
  • Без да го свиваме в коляното, вдигаме единия крак във въздуха така, че пръстите на стъпалото ни да сочат към тавана. Въпросният крайник трябва да сключва приблизително прав ъгъл с горната част на тялото ни.

760306

  • Сега, напрягайки мускулите на корема и натискайки длани в земята, започваме да изпълняваме големи кръгове с целия крак. Спускаме го настрани до земята и после го вдигаме отново - първо 5 пъти по посока на часовниковата стрелка, а после – още 5 на обратната. Иначе казано, правим общо 10 кръга и повтаряме същото и с другия крак.

760305

Трикът тук е да не отлепяме дупето от земята, докато реализираме кръговете. Упражнението ще натовари както мускулите на бедрата, така и тези на пояса и по-специално – косите коремни мускули.

С две думи: чудесно е! Пробвайте :)

Източник: Fitwell.bg
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване