България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Медитацията подобрява сексуалния живот на жените

Прочитания: 184
31.07.2014 17:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

1. Медитацията ви връща обратно към тялото

Колко често сте сядали и сте наблюдавали тялото си? Ще се изумите, че изобщо не се познавате! Хората са свикнали да бъдат откъснати от тялото си. Не му отделят нужното внимание...за жалост. В забързаното ежедневие не мислим с какви боклуци го тъпчем, стига да имаме време за "важните" неща, като да бъдем цял ден в офиса, за да имаме пари, с които да си плащаме сметките, за неща, които не са толкова важни за нас, колкото за хората около нас. Хората вече не се отъждествяват с тялото си, а с предметите, които притежават. Няма как да изпитваме пълното удоволствие от секса, ако не се чувстваме в унисон с тялото си. Възприемането на физическите усещания е от жизнено значение за насладата от секса. Медитацията прави именно това. В миг на покой, съзнанието ви затихва, мозъка се изключва и се наслаждавате на комуникацията със себе си.

 

1348923

2. Медитацията ни помага да бъдем в момента

Добрият секс е за тези, които могат да се насладят на момента и да бъдат изцяло в него. Нима можете да изпитвате вълни от удоволствие, ако духом пресмятате наум какво трябва да купите за вечеря или как да постъпите утре на работа? При секса става дума за пътуването, а не толкова за достигането на крайната точка. Това често е трудна задача, защото умът е постоянно активен и успява да ни разсейва. Да се научим да игнорираме отвличането на мисълта е част от нещата, на които ни научава медитацията. Чрез фокусиране върху дишането ние сме тук и сега и се наслаждаваме с цялото си същество на протичащият момент. Представете си колко би било хубаво, да се чувствате така по време на секс.

 

 

3. Медитацията ни учи да дишаме1348921

Често когато се доближим до оргазъм или силна възбуда, ние дишаме учестено и телата ни са напрегнати. А как да се насладите на оргазъм, ако тялото ви е стегнато. Едно проучване доказва, че жените, които ходят с по отпуснати ханшове, са по-склонни да стигат до оргазъм от останалите. Истината е точно там - да се научим да отпускаме телата си. Медитацията ни учи как да дишаме и да нормализираме процесите в тялото си, чрез дъха. Точно това ни помага да се отпуснем напълно и да се насладим на всички удоволствия по време на секс. 

 

Жените, въвели медитацията в ежедневието си подобряват не само физическото, психическото и емоционалното си здраве, а и сексуалния живот. Дами не чакайте повече - потопете се в изследване на дълбините на медитацията. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване