България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Мария Стоянова-Агапиу: Работата с деца е богатство

Прочитания: 951  8
10.01.2014 13:01 по статията работи: Александра Цанкова

Днес ще ви срещнем с една изключителна жена, чиито живот е вечен танц. Прекрасна като латино музиката, Мария Стоянова-Агапиу е посветила голяма част от времето си на работата с деца и нелеката задача да открехне пред тях вратите към приказния свят на танца.



Имахме огромното удоволствие да присъстваме на една от чудесните тренировки на Мария, които се провеждат всеки вторник и четвъртък от 18:30 до 20:00 ч. в школата на Pambos Dancing Center. Какво ни дават ритъмът и движението и защо е важно да танцуват децата ни, ще ви разкаже самата тя.

 

 

 

Откога преподавате латино танци на деца?



Започнахме през 2003 година. Интересното е, че децата дойдоха по двойки - шест момченца и шест момиченца. За мен работата с тях е голямо предизвикателство и страхотно удоволствие. Започнах с една група, впоследствие се предизвика голям интерес. Водила съм смесени групи (момчета и момичета по двойки), както и такива, в които участие взимат само момиченца. В ранна детска възраст танците са предпочитано занимание именно от тях. 

 

 

А откога танцувате самата Вие?



Започнах, когато бях на 7 години. Танцувах спортни танци. Ориентирах се към латино танците, когато с Памбос станахме двойка. Той танцуваше салса отпреди, съответно започна да ми показва, започна и да ми харесва. Заедно отворихме школата Pambos Dancing Center през 1998 година.

 

1156975

 

Какво Ви дава работата с деца?

 

Голямо удовлетворение и страхотно удоволствие! Много ми е приятно, защото децата попиват всяко движение, а и дисциплината е на ниво. С тях виждаш как всичко, което си искал да постигнеш, се случва. Работата с деца е богатство!

 

 

Коя е най-подходящата възраст за старт в танците?



Специално латино танците е хубаво да стартират от 6-годишна възраст с цел по-добрата координация на движенията.

 

 

 

Какво Ви дава танцът?

 

Танцът е моят живот. Дава ми емоция, той е въздухът, който дишам.

 

 

1156974

 

 

И накрая - накарайте хората да спортуват и танцуват. :)



Спортът е здраве, дисциплина. А танцът е удоволствие, съчетано с красива музика и добър партньор. Създава уникално настроение! Освен това е перфектен начин да се отървем от натрупаните по време на празниците килограми. :)

 

 

 

 

Снимки от тренировката можете да видите в галерията ни.

 

Фотографи: Елена Стайкова и Стефан Крекманов

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване