България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Марио Брос паркур

Прочитания: 153
31.08.2013 10:08 по статията работи: FitWell.bg

Източник: Flickr/ Oscar Mota

Малко ни е яд на колегите от Fitwell.bg, задето ни взеха изпод пръстите този материал, но така се получава понякога и с добрите приятели - мислят и казват едно и също нещо. 


 

Аркадната игра Mario Bros. е създадена в началото на 80-те години на миналия век от Шигеру Миамото (и публикувана от Нинтендо през 1983 г.). По това време японският дизайнер едва ли е чувал за паркур и фрийрън, поради простата причина, че въпросните понятия възникват едва десетина години по-късно.

 

Геймплеят на историята за двамата братя водопроводчици обаче силно наподобява популярната днес тренировъчната дисциплина. Нейна основна цел е преодоляването на естествени или изкуствено създадени препятствия с помощта единствено на собственото тяло и наличния набор от парапети, клони, колчета, пейки, пънове и т.н.

 

Ето защо сме леко учудени, че чак сега някой се сеща да пресъздаде сюжета на играта с помощта на така популярните вече паркур техники. Запознайте се с Крисчън Ръсел в ролята на Марио и Рони Шалвис в ролята на Луиджи.

 

 

 

Още от Fitwell.bg:

 

Едно кафенце за изтрезняване

 


Перфектно суши с лекота: Sushezi

 

 

Слаб-дебел-слаб...

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване