България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Мангото облекчава проблемите със стомаха

Прочитания: 1032
26.09.2017 14:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Не е случайно, че го наричат „царят на плодовете“

Наричат го "царят на плодовете" и има защо. Зад сладкия вкус на мангото има изобилие от витамини, минерали и антиоксиданти, които се грижат за здравето ни.

 

Плодът, който произлиза от Индия и Югоизточна Азия, е използван срещу проблеми със стомаха от десетилетия. Подобно на папаята, той съдържа определен брой ензими, които успокояват червата.

 

Мангото, което е гладко на допир, е богато на фибри. В него има още натрий, бета каротин, витамини от групата на B и витамин E. От минералите съдържа калций, желязо, калий, магнезий и мед.

 

Нивата на наситени мазнини, холестерол и натрий в тропическия плод са много ниски. Антиоксидантите в него имат силата да неутрализират свободните радикали в тялото, които са виновни за появата на сърдечни заболявания, преждевременно стареене, рак и други.


Защо мангото е полезно за здравето ни?

Регулира кръвното налягане

Мангото има високо съдържание на витамини, които се грижат за нашето здраве. Магнезият и калият помагат за регулирането на кръвното налягане. От друга страна рибофлавинът, витамин В6, витамин А, витамин С, витамин Е, витамин К, ниацин, фолат, тиамин и пантотенова киселина предпазват тялото от болести, които се появяват поради дефицит на минерали.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване