България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Литекс (Ловеч)

Прегледан 431 пъти
Бъди първият, ДОБАВИЛ В ЛЮБИМИ
Адрес: Ловеч, Ловеч, ул. ”Търговска” 12
Тел.: 068/601 704
Email: pfc_litex@litex.bg
Подходящо за деца на възраст от 7-12, 13-18 години
Условия за хора с увреждания: НЕ
Спортове
Футбол
Обща информация

Литекс (Ловеч) е основан през 1921г. Клубните цветове на отбора са оранжев и зелен и носят прозвище: “оранжевите”. Има треньори, които обучават деца и юноши.

Литекс е основан през 1921 година. Тогава тимът носи името Хисаря. Най-дълго се е казвал Кърпачев - от 1957 г. до 1979 г. След това е прекръстен на Осъм.

През 1994 година под името ЛЕКС (фирмата-спонсор на отбора по онова време) тимът завършва на първо място в "Б" група и печели промоция за елита. Най-доброто класиране през сезона е 11-то място. Следващата година ЛЕКС изпада в "Б" група. Това е и преломният момент в историята на ловешкия футбол. Гриша Ганчев спасява отбора и го преименува на „Литекс“. Така се казва и фирмата на мецената, която се занимава с разностранен бизнес. Ловчанлии правят светкавична селекция и безпроблемно завършват първи в "Б" група с огромна преднина пред втория в класирането.


Литекс е печелил четири пъти Купата на България.


През сезони 2010 и 2011 година Литекс безапелационно става отново два пъти поред убедителен шампион, спечелвайки и Суперкупата на България.

Локация на картата
Съобщи за неточност
подобни места за спортуване
Градски стадион Ловеч  5 |
Всички места за спортуване
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!