България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Кучето - най-добрият приятел на човека (в тренировката)

Прочитания: 126
03.06.2014 12:06 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Връщате се след дългия работен ден у дома и в умората си сте готови да вдигнете крака и да се отпуснете за известно време на канапето. Обаче още на вратата ви посреща един малък космат приятел, който чака разходка и игра. Какво ще направите? Можете ли да пренебрегнете този влажен поглед и махаща опашка?

Разбира се, че не! Със сигурност малкият Финдо ще ви даде допълнителни сили за малко физически активности и ще забравите за позива за отпускане върху канапето.

Всички знаят, че упражненията действат добре на организма. Те помагат за поддържане на здравословно тегло, намаляват стреса, увеличават качеството на съня и повишават енергията. Най-хубавото е, че активността прави същото и за вашите домашни любимци. Не само, упражненията ще им помогнат да живеят по-дълго, но и ще ги направят по-бдителни, жизнени и енергични.

Ако нямате домашен любимец, не се притеснявайте. Можете да поправите грешката си по всяко време. Кучето, например, е един страхотен стимул за упражнения.

Едно проучване доказва, че собствениците на домашни любимци имат по-добри двигателни умения от хората без домашни любимци. Те прекарват средно 300 минути ходейки пеш на седмица, което е почти двойно повече от 168-те минути на хората без домашни любимци. В допълнение, кучетата са доказали ползата си при намаляване на тревожността, чувството на самота и депресията.

Движението с кучето спестява време. Независимо дали ще бягате, вървите или играете в парка, вие получавате неусетно завидна доза от ценно ежедневно движение. А едва ли бихте имали по-добра алтернатива за инвестиране на това време.

И тук идва най-хубавата част. Мотивацията за движение и спорт може да се изпари на втория ден след започване на тренировки. С домашния любимец обаче, това няма как да се случи никога. Защото вашият прекрасен Финдо трябва да излиза на разходки всеки ден. По два пъти минимум. И този приятен ангажимент няма как да се пропусне. Така че ще имате непрестанен стимул за трениране.

Бъдете сигурни, че вземането на куче ще бъде едно от най-добрите решения, които някога сте взимали. Както за здравето, така и за формата ви.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване