България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Колкото и добре да живеем, срещаме шефа

Прочитания: 302
12.11.2013 13:11 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: Thinkstock/Guliver

Спортуваме за здраве. Но какво се случва, когато колкото и да се стараем, колкото и пот и усилия да хвърляме в борбата за извоюването на здравословен и щастлив живот, все се намира някой, който да ни го вгорчи? Ако изключим мама, баба и гаджето, чиито настроения в повечето случаи сме принудени да търпим, в картинката се намесва един нов персонаж. Шефът! Жив късмет е да попаднете на готин пич, който ви вдъхновява и ви кара да тръгвате с желание към работа. Днес не говорим за тази рядко срещана порода шефчета. Само вметваме, че са на изчезване.



Да се върнем към злия бос. Ако си мислите, че можете да махнете пренебрежително с ръка и да забравите неприятните срещи с него, които се налага да преживяавате, грешите. В случай, че съзнанието ви има благословията да забравя бързо, то тялото ви не е надарено с такива магически способности. Нека ви разкажем какво става след една такава мила среща.

 

 

1102766

 

Шефът те разболява. Не визираме грип, макар че понякога печелим и такъв бонус. Работата с лош шеф не само създава напрежение и нездрава атмосфера в офиса. Комуникацията с него (или липсата на адекватна такава) причинява редица болести на физическо ниво.



Хроничен стрес е най-малкото, с което можете да се разминете. Този приятел има способността да промени правилното функциониране на тялото ви, оттам ви прави податливи на редица злокобни болести - диабет, сърдечни заболявания, канцерогенни заболявания. Изследователи от държавния университет в Охайо напривили експеримент с мишоци. Резултатите показват, че хроничният стрес води до генетична модификация, която възпрепятствала борбата на тялото им с редица инфекции и възпаления.

 

 

1102770

 

 

Решенията са няколко:



1. Оставате на работа, страдате и боледувате.



2. Оставате на работа и си търсите човешкото отношение. Това в повечето случаи не помага, но достойнстовoто ни ни кара да правим нелогични неща.



3. Напускате като мишок, без да кажете ясно причините, но спасявате остатъците от разклатеното си здраве.



4. Хвърляте си оставката, изсипвайки порой от истини, които съвестно сте спестявали до момента.




Ние сме за номер 4, но хора всякакви - идеали също. Преди всичко ви пожелаваме да сте здрави!

 

 

 

 

 

 

 

Още от нас ще намерите във Фейсбук страницата ни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване