България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Коктейли гонят стреса - рецепти

Прочитания: 237
21.08.2014 17:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Според Американската психологическа асоциация, повече от половината от всички жени са силно стресирани. Това води до наддаване на тегло, депресия, болести на сърцето и други. Според някои най-добрият начин да се отпусне човек е чрез медитация, според други е като си вземат вана. Е днес ще ви предложим алтернатива на тези методи - 3 рецепти за коктейли намаляващи стреса

 

1366320

 

1. Авокадо маргарита


Дори и да звучи странно, не се подлъгвайте по името. Не само е освежаващо, но и полезно. Авокадото е заредено с калии. Този минерал отговаря за нивата на кръвното налягане и го държи ниско. 

Прекарайте по ръба на чашата резен лимон и после я потопете последователно в сол и захар. По този начин ще образувате венеца на чашата. За приготвянето на коктейла сложете в шейкър или блендер половин авокадо, 30 мл. лимонов сок, 30 мл. текила и малко мед. Добавете лед и блендирайте или разбъркайте. 

 

 

2. Шоколадово Дизароно


1366318

Според редица изследвания шоколадът намалява хормона на стреса. 

За целта разтопете 50 гр. шоколад на водна баня или в микровълновата. В блендер смесете шоколада, 1/4 чаша мляко, малко захар и 30 мл. Дизароно. Добавете лед и блендирайте. 

 

 

3. Сладко кисел микс


Тук силно присъства витамин Ц. Той намалява стреса, като регулира нивата на кортизола и предотвратява рязкото повишаване на кръвното налягане. За да го приготвите изцедете 1 грейпфрут, половин лимон и половин портокал. Смесете пресния сок с 30 мл. ром и 30 мл. трипъл сек. Сложете малко лед и го минете през шейкъра. Ако желаете може просто да ги смесите в една голяма чаша с няколко бучки лед. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: drinkwire.liquor.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване