България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Килограмите зависят от отношението

Прочитания: 186
16.09.2014 18:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Със сигурност сте забелязали как малките деца се подиграват на други такива с наднормено тегло. За жалост доста хора повтарят същият модел на поведение и след като вече са пораснали. Истината е, че такъв тип тормоз не стимулира пълните хора да отслабнат. Според проучване на Обединеното кралство, в действителност подигравките, свързани с теглото водят до наддаване на още килограми. 

 

В рамките на изследването над 3 000 възрастни били запитани дали някога са били подложени на дискриминация, свързана с теглото им. Около 5% от анкетираните споделили, че са изпитвали такъв тип тормоз. За 4 години, групата, споделила за подигравателното отношение качила средно по 2 килограма на човек. Останалите хора, докладвайки за липсата на подобно отношение за 4 години смъкнали средно килограм и половина на човек. 

1389238

"Нашето проучване ясно показва, че дискриминацията, свързана с теглото е част от проблема със затлъстяването. Това отношение определено не помага!", казва д-р Джейн Уордъл. Този тип дискриминация подтиква хората да се обърнат към храната като към утешение. Освен това, отново заради такъв тип отношение, хората с наднормено тегло се срамуват да тренират или да се упражняват. 


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: MNN
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване