България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как се мотивират професионалните спортисти

Прочитания: 144
03.07.2013 17:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Вдъхновяващите речи на треньорите със сигурност дават кураж и сили на спортистите преди важна среща. Оказва се, че музиката също играе роля в мотивирането на професионалистите. Ето изборът на някои от тях.

 

В тима на Барселона е традиция всеки сезон отборът да си избира своеобразен химн, който отеква в съблекалнята преди мач. През сезон 2008/2009 това е бил хитът на Coldplay "Viva la Vida”. Резултатът? Трофеи за Купата на Краля, в Ла Лига и Шампионска лига. Следващия сезон "Humans" на The Killers e съпровождала Меси и компания до шампионската титла в Испания. Следват Scissor Sisters със "Fire with Fire”. Последния сезон, през който Барса наложи тотална доминация над Реал Мадрид, Kelly Clarcson и нейното парче "Stronger” са надъхвали футболистите на испанския гранд. Хмм...Последния избор малко ни изненада. Имат късмет, че поне са безсрамно талантливи футболисти.


 

На Световното първенство в ЮАР през 2010, играчите на Испания са притъпявали какофонията от вувузелите, слушайки "Club Foot" на Kasabian в съблекалнята. Песента била препоръчана от гол майстора на тима Фернандо Торес, отявлен фен на ливърпулската банда от годините, прекарани на "Анфийлд".

 

И в тениса музиката  оказва голямо влияние върху психическата подготовка на състезателите. Анди Мъри споделя, че 90% от играчите прекарват минутите преди мач със слушалки в уши. Тази година той ще се подготвя за мачовете от Уимбълдън под звуците на летния хит "Blurred Lines" на Robin Thicke. В плейлистa му фигурират още имената на Eminem, Ed Sheeran и AC/DC. Един от основните му съперници и фаворит в турнира Новак Джокович се доверява на легендарната британска банда  Oasis.


50c97f48-8d80-c2df-090b-c7f495f8c7a3

 

Ще продължим да търсим информация за интересния (и понякога странен) избор на спортистите. Не е задължително да се доверявате на техния вкус, но ви препоръчваме да откриете най-въздействащите за вас парчета, защото те ще ви помогнат да покорявате нови, макар и по-скромни, спортни върхове.

 

Още от нас на: facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване