България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да подобрите сутрешните си тренировки

Прочитания: 207
24.09.2014 10:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm

Известно ви е, че сутрин се горят най-много калории. За жалост ранното ставане е изключително трудно. Ако искате да подобрите ефективността си в ранните часове, следвайте тези три съвета:

 

 

1. Бъдете подготвени


Независимо какво ще правите, подгответе нужното още от вечерта. Ако имате намерение да започнете деня си с йога, сложете постелката близо до леглото или ако искате да посетите фитнеса, пригответе си сака от вечерта. Важното е, да не полагате ненужни усилия за подготовка. Още повече, че когато разположите нужните ви неща до леглото, те ще бъдат едно от първите неща, които ще видите след като се събудите. Няма как да се отметнете от собственото си обещание. 

1394660

2. Правете малки стъпки


Ако ви е трудно да ставате сутрин, просто започнете всеки ден да си лягате с 5 минути преди нормалния час и да ставате 5 минути по-рано. По този начин бавно ще привикнете организма си към сутрешните тренировки. Първоначално започнете само с няколко разтягания, не насилвайте тялото си. Неусетно ще удължите тренировките си и ще си създадете здравословни навици. 

 

 

3. Настройвайте се


Това може да звучи малко глупаво, но работи! Всяка вечер, преди да си легнете си кажете какво ще правите утре. Упоменете възможно най-точно в колко часа ще станете и какви упражнения ще правите. Кажете си как ще се чувствате и колко тонизирани ще бъдете. По този начин вие си лягате с намерение да постигнете нещо. Това е като малко семенце, което покълва през нощта. Когато се събудите вие ще имате точна и ясна цел. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване