България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да поддържаме физиката си през почивните дни

Прочитания: 174
19.08.2014 10:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Ако прекарвате по-голямата част от седмицата във фитнеса това е страхотно. Но не забравяйте, че между тренировките трябва да си дадете време за почивка. Това не включва времето пред телевизора нито пък похапването на нездравословна храна.

1362420 За да може да имате добри резултати от положените във залата усилия, мускулите ви трябва да се възстановяват. Ето защо е толкова важно да отделяте нужното внимание на тази страна от фитнеса. Хубаво е всеки ден да правите леки загряващи упражнения, които да поддържат натрупаната мускулна маса. Ето две лесни дейности, които да се грижат за мускулите ви, без да ги пренатоварват. 

 


1. Насърчавайте кръвообращението, чрез работа със ставите

Най-добрият начин да останете пъргави цял живот и да нямате проблеми със ставите е като ги раздвижвате всеки ден. Правете бавни кръгови движения с китките, лактите, рамената и колената всеки ден. Чрез тези движения вие позволявате на синовиалната течност да "смаже" и "хидратира" областите около нея. По този начин поддържате тъканите си здрави. Не правете прекалено големи кръгове, за да не извадите някоя става. 

 

2. Клякайте

Това упражнение отново укрепва ставите ви и ще можете да вдигате по-тежки тежести във фитнеса. А освен това насърчавате притока на кръв в тялото. Най-добрият начин да изпълнявате това упражнение е като използвате въже, което държите със силно опънати ръце над главата. Така ще поддържате гръбнака изправен и няма да натоварвате кръста. Стремете се да стъпвате на цяло ходило.  

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mensfitness.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване