България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да направим тренировката си FUN? (част 1)

Прочитания: 171
06.02.2013 15:02 по статията работи: Марина Митева

Сигурна съм, че ходенето по тренировки е загубено време за много хора. Толкова е тъжно и да виждаш как точно факторът "не забава" се превръща в едно наистина силно оръжие срещу спортуването изобщо.

 

Не трябва да бъде така. Понякога просто трябва да се замислим кое всъщност наистина ни харесва да правим и кое не. Като например - не харесвате да бягате? Не е нужно да го правите тогава, заменете бягането в парка с някакво друго занимание, като например каране на колело или на кънки. Ако не можете да понасяте фитнес залата - не ходете там, не правете нещо, само защото така е казано. Правете си тренировките на открито, особено през лятото. А за зимата, тъй като все още си е гадна зима навън - ските са си вариант.

 

Все още не се мотивирахте? Тогава приемете следните съвети:

 

1. Присъединете се към клуб, който организира уикенд занимания - било преход в планината или просто разходка в някой град. Със сигурност те ще имат повече идеи от вас. А ако не можете да намерите такъв, тогава предлагам да си закупите едно книжле "100 национални туристически обекта" избирате си места и започвате да си събирате марки и печати. Понякога, дори и за възрстните, си е зарибяващо да се събират подобни неща. А и туризмът си е прекрасен начин за спорт, отдих и разглеждане на нови места, съчетано само в едно занимание.

 

2. Включете приятелите си в тренировката, която сте си избрали. Така гарантирано, ще е особено забавно. След като излезете от залата пък ще имате нова тема на разговор, примерно фитнес инструктора или пък новата песен. Със сигурност обаче ще създадете един невидим стимул, който ще ви дърпа всеки път към залата. И той е, да не изглеждате в очите на приятелите си, като мързеливци...

 

3. Сменете спорта, залата, инструктора дори. Смяната на обстановката ще ви стори мотивиращо, особено ако откриете друга интересна тренировка. Понякога промените са всичко.

 

Докато очаквате още съвети по темата, погледнете и във Фейсбук страницата ни, там винаги сме мотивиращи.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Be Shape Studio  5 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване