България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да бъдете успели хора

Прочитания: 282
22.09.2014 16:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Когато хората отправят погледа си към преуспяващите хора, те смятат, че живота е благосклонен към тях. Е истината е друга. Всеки човек е изправен пред редица трудности, които трябва да преодолее, преди да постигне целта си. Всички хора са еднакви, просто имат различни гледни точки. За да промените живота си, трябва да промените начина, по който го възприемате. За да станете преуспели, вие трябва да спазвате следните съвети:

 

1. Не обвинявайте никой и нищо друго за неуспехите си, освен вас самите

След като се научите да поемате отговорност за собствените си грешки, ще видите, че всичко зависи от вас. Ако постоянно обвинявате друго лице или странични обстоятелства, няма да се измъкнете от порочния кръг на неуспехи. Това не означава, че вие сте неудачник. Просто се възползвайте от направените грешки и се учете от тях. 

 

2. Пуснете миналото

никога не се вкопчвайте в миналото. Независимо какво е станало, то вече не съществува. Единствения момент, в който трябва да се концентрирате е тук и сега. Винаги помнете това. 

 

3. Не се отказвайте

Нима смятате, че всички хора, които са успели да постигнат значителни неща в живота си са нямали перипети. Напротив, всеки греши и се проваля. Но това не означава, че сте поели по грешния път. Това са мотивиращи напътствия. Когато Едисон е конструирал първата електрическа крушка, той е направил повече от 100 опита. И всеки път, когато се е провалял е казвал "Открих още един начин, по който не се прави електрическа круша. Това означава, че се приближавам!". 

1393900

4. Не се сравнявайте

Всеки човек е различен. Това означава, че всеки се стреми към различни неща. Успеха не е константа. Той е променлива, която зависи от характера и душевността ви. Правете това, което ви харесва и преуспейте! Не се сравнявайте с останалите хора. 

 

5. Бъдете благодарни

Винаги бъдете благодарни за всичко, което се случва в живота ви. Всяка случка ви дарява с опит. Благодарение на него, вие ще успеете да достигнете целта на живота си! 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване