България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да бъдем вътрешно силни

Прочитания: 319
29.07.2014 11:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Често когато си мислим за сила ние си представяме нашата способност да вдигаме тежки неща. Все пак също толкова важно е да се работи и върху засилването на имунитета и способността на тялото да се лекува. 

Ето три нестандартни начина да заздравите тялото си от вътре на вън. Въпреки, че не са пряко свързани с фитнеса, ще откриете влиянието им върху тялото си.


1347742

1. Активирайте алфа вълните на мозъка си

Нашите мозъчни функции имат четири мозъчни вълни: алфа, бета, делта и тета. С алфа е свързан "потока" - художници и писатели са част от този поток, когато са дълбоко потопени в работата си. 

Да бъдеш в състояние на алфа вълни е огромен плюс за хормоналната и имунната система на организма. Алфа вълните произвеждат успокояващ ефект върху тялото, чрез намаляване на продукцията на хормоните на стреса, като кортизол и адреналин. Намаляването на цялостното натоварване на стресови хормони в организма и имунната система подобрява оздравителния процес не само при болестите, а и след тренировки

Добрата новина е, че активирането на мозъчните алфа вълни е доста лесно и приятно. Трябва само да намерите спокойно място, и да четете книга, да отидете на разходка или друго. Най-лесния начин е, чрез медитация, но всеки само открива своите методи. 

 

1347743

2. Съгласувайте сърцето си

От мозъка се придвижваме към сърцето. Според HeartMath Institute (което в буквален превод означава математика за сърцето), ние можем незабавно да намалим стреса и да донесем лекота и спокойствие на тялото си, чрез техниката на съгласуване. 

В основата на тази техника е да се събере електромагнитното поле на сърцето в съгласуваност - това води до намаляване на кортизола. Това става чрез дълбоко дишане и фокусиране в областта на гърдите. Както споменахме в горната точка, понижаване на стресовите натоварвания предотвратяват разболявания. Освен това се изгражда чиста мускулна маса, която ни кара да се чувстваме по-силни.


1347741

3. Заземявайте се всеки ден

Доказано е, че заземяването, е една от най-добрите и прости интервенции за намаляване на рисковете от сърдечносъдовите заболявания. Както забелязвате говори се за земя. Идеята е да възобновите връзката си със земята. Всички знаят, че когато взаимодействате със земята, електромагнитното поле и електрическият заряд се нормализират. Понеже прекарваме по-голямата част от времето си на закрито, блокираме възможността да се свържем с магнитното поле на земята. Дори 5-10 минути на тревата по време на обедната ви почивка намалят нивата на стрес и поддържат тялото устойчиво. Някои от предимствата на тази практика са:

- Подобряване качеството на съня

- Увеличаване ниватяа на енергия

- По-ниски нива на хормоните на стреса

- Освобождаване от мускулно напрежение или главоболие

- По-бързо възстановяване след тренировки

 

За да бъде тялото ви устойчиво трябва да се грижите него както отвън, така и отвътре!

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: girlsgonestrong
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване