България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Здрави зъби в няколко лесни стъпки

Прочитания: 197
16.09.2013 16:09 по статията работи: 1

Източник: Thinkstock/Guliver

Колегите от Jenite.bg ни запознаха с няколко ефективни и лесно приложими метода за подобряване здравето и белотата на зъбите ни. Какво да правите и какво не, информирайте се от следващите редове.

 

 

Поне веднъж сте се питали дали няма начин зъбите ви да бъдат по-бели, без да се налага да прибягвате до посещение в зъболекарския кабинет или да обединявате сили с тежката артилерия на химическите продукти, предлагани в аптечната мрежа.



Е, ето, че има как! Обещаваме ви, че ако спазвате стриктно нашите съвети, съвсем скоро ще се радвате на по-сияйна усмивка, а и на фино избелена зъбна повърхност. Важното е да знаете какво да и какво да не правите.

 

ДА

 

Използвайте вътрешната страна на кора от портокал или банан, за да "полирате” зъбите си.



От време на време търкайте зъбите си с резен лимон, който помага в борбата с пожълтяването и плаката.



Смесете ½ ч.л. сода бикарбонат с щипка сол и с получената смес ексфолирайте зъбите, за да избелите повърхността им. Не прилагайте тази процедура повече от веднъж месечно.



Направете си паста от ягоди, смачкани на пюре, и почистете с нея зъбите, помагайки си с четка. Разбира се, след всички гореописани процедури измивайте старателно зъбите си обичайните четка и паста, защото натуралните продукти могат да имат и обратния ефект, ако престоят повече време върху зъбите, поради съдържащите се в тях киселини и захари.



Включете в менюто си повече хрупкави плодове и зеленчуци, като например ябълки, броколи, моркови, краставица, целина и магданоз. Те имат свойството да премахват петната по зъбите.



Погрижете се да си набавяте достатъчно калций и фосфор, включвайки в ежедневното си меню млечни продукти.



Хапвайте стафиди. Те засилват слюноотделянето, което от своя страна "отмива” плаката и предпазва от повторната ѝ поява.



Дъвчете дъвки със съдържание на ксилитол - естествен подсладител, който предпазва от образуване на плака и спомага за регенерирането на зъбния емайл.

 

 

Какво да НЕ правите, прочетете ТУК.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване