България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо режимът на тренировки е важен?

Прочитания: 175
25.07.2014 16:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Добрата тренировка не означава само да правите упражнения правилно и да се натоварвате колкото и както трябва. За една добра тренировка е нужно и да ги правите в правилната последователност. Всяко движение, което правите по време на тренировка е важно и то трябва да бъде преднамерено, а не случайно.

Ако тренирате във фитнеса, започнете със силовата тренировка, а след това правете кардио. Ако започнете с кардиото, то ще ви измори и след това на силовата тренировка няма да имате сили да я завършите.

Ако тренирате бягане или друг аеробен спорт, започнете с леко бягане да се раздвижите, направете необходимото разтягане и тогава започнете същинската част от тренировката.

Времето, по което ще тренирате също има огромно значение. Трябва да си направите така графика, че да тренирате всеки ден по едно и също време. Това е така, защото тялото ви свиква по това време да се натоварва. Също така за добро възстановяване е нужен 1 ден, а не да тренирате единия ден вечерта, а на другия ден сутринта и после да имате ден и половина почивка.

Тренировката трябва да стане 2 часа след основно хранене. Това е времето, за което организма смила храната и взема нужните съставки от нея. Но това не означава, че не трябва да ядете преди тренировка. Преди силова тренировка хапнете леки, богати на протеин храни.

 

Вижте още: 6-те грешки на новите бегачи.

 

Вижте още: Кога да бягаме?

 

Прочетете още: Най-разпространените травми при новите бегачи.

 

Прочетете още: Няколко трика за тичане на долу.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: http://www.details.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване