България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ето това е йога - от висене над земята до ядене на шоколад!

Прочитания: 672
11.01.2013 09:01 по статията работи: Марина Митева

...3 нови вида йога

Източник: eat-spin-run-repeat

За всички почитатели на йогата, сега ще предложим още цели три вида, които се водят едни от най-новите хитове сред практикуващите.


Може би вече сте чували за първото ни предложение? Нарича се "антигравитационна йога". Но не самото й име е важно, а начинът по който се практикува. Това не е обичайното седене на постелка и правене на различни пози и дихателни упражнения. Представлява съвсем истинска тренировка, която се изпълнява на копринен хамак на около петдесет сантиметра от земята. Той обвива тялото на трениращия и се получава нещо приличащо на пашкул. Ползва се за люлка и придържа тялото при изпълнението на различните упражнения. Самата "въздушна йога" е особено подходяща за всички хора, които имат проблемни стави и гръбначен стълб.


Човекът, на когото му е хрумнала тази гениална идея, се казва Кристофър Харисън. Той е гимнастик и акробат. Докато пътувал за участията си, започнал да търси начин да се отпуска и почива. Оказало се, че хамакът е подходящ освен за стандартното лежане и полюшкване в него, също и за облекчаване на схващанията, особено, ако е с висене с главата надолу. Така се получава зараждането й.

 

97c983e6-66d2-698b-6d5c-1a9101dbfcfb


Другият нов вид йога, който Ви предлагаме, е така наречената "Yoga Wall". Както сами се досещате от името, изпълнява се като практикуващият е завързан за стена и прави упражненията хоризонтално. За целта са приспособени специални места на определената стена, където се закачат въжетата. Новата система, която се предлага в момента, е одобрена и патентована след 80-те години. На стената се монтират специални плочки, на които се закачат въжетата, които са с регулируеми презрамки и с по-удобни тазови люлки, за да е удобно за всяка височина или телосложение на практикуващите.

 

13086fc7-8e56-3ee2-047d-1103742c8de4

 

А последният вид йога, който предлагаме е по-скоро за забавление, но може да се каже, че е и най-лесен за практикуване. Вижте видеото за какво точно става въпрос, но предупреждавам има огромна опасност да ви хареса!

 

 

Aко тази статия ви се струва полезна или пък не, следете ни за още и във Фейсбук:   www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване