България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Електромускулна стимулация - нов хит при отслабването

Прочитания: 1682
09.12.2013 10:12 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: E-Fit България

Да започнем още от самото начало с разяснителната информация. ЕMS (електромускулна стимулация) е нов метод за тренировки, който освен за фитнес, спорт и оформяне на тялото, има благоприятен ефект и върху кръвообращението и лимфната циркулация. Процедурите са подходящи за всички, които нямат достатъчно време за редовни занимания в залите. Технологията EMS съществува от дълги години и е базирана на десетилетия изследвания и разработки.

1131687

 

 

Електростимулацията кара мускулите да се свиват и отпускат с по-висок интензитет. Успехът на този метод се крие в едновременнaтa стимулация на цялото тяло, при което се активизират до 90% от мускулите. Това води до 36 000 мускулни съкращения за 20-25-минутна процедура.

 

 

Интензитета на процедурата я прави подходяща както за хората, нямащи време за пълноценна тренировка във фитнеса, или такива с наднормено тегло, така и за млади майки, желаещи бързо да стегнат отново тялото си след раждане. Методът е изключително полезен при хора, страдащи от ставни проблеми, а ефикасността му се равнява на час и половина-два спортуване.

 

 

Електростимулацията е призната като терапия от Американската администрация по храните и лекарствата. Освен това се използва и в Русия за трениране на космонавти, които, благодарение на тренировъчните програми, стимулиращи цялото тяло, успяват да избегнат страничните ефекти от безтегловността. Професионални спортисти също започват да използват технологията EMS при подготовка за олимпийските игри. През 90-те години немски инженери разработват нова генерация EMS оборудване, което се използва от широк кръг професионални спортисти, физиотерапевти и лични треньори. Разработването на научния метод и тестването му се осъществява с дълги изследвания и експерименти, които доказват ефективността на оборудването E-fit. Тя се подкрепя и от медицинските и спортни резултати.

1131686

 

 

По време на 20-25 минутна процедура мускулите работят едновременно и се стимулират. Препоръчват се две процедури седмично, с което да се осигури възстановяването на тялото.

 

 

 

Спрямо индивидуалните нужди и подготовка могат да се приложат антицелулитни програми, програми за изгаряне на мазнините и оформяне на фигурата, програми за стягане на мускулите, оформяне на тялото, релаксиране на мускулите и бодибилдинг, фитнес тонизиране, възстановяване след бременност, успокояване на болката и рехабилитация. Тренировките винаги се провеждат индивидуално с помощта на личен инструктор.

 

 

EMS процедури могат вече да се извършват и на наша територия - в първото по рода си E-fit студио в България. Студиото се намира на ул. Хенрик Ибсен 15 (бивша ул. Сребърна).

 

 

1131685

 

 

В салона като личен инструктор работи европейската шампионка на висок скок Венелина Венева, както и републиканската шампионка на 800 метра Теодора Коларова. Желаещите да изпробват този метод тренировка биха могли да посетят и уелнес центъра на Парк Хотел Витоша, където също разполагат с такова оборудване.

 

Повече информация можете да почерпите на фейсбук страницата на efit.bg, както и да се възползвате от промоционалната оферта, валидна към момента.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване