България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Експеримент: Кои диети са най-ефективни спрямо изхарчените пари

Прочитания: 874
18.09.2017 16:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Лекари предупреждават, че екстремното отслабване носи рискове

Здравословният начин на живот бе издигнат в култ през последните години, а всекидневно специалисти, треньори и блогъри ни засипват с нови и нови диети.

 

Има хора, готови да похарчат стотици и дори хиляди в желанието си да отслабнат бързо, лесно и ефективно. Но не всеки може да си позволи скъпи диети. За щастие обаче, оказва се възможно да отслабнеш и с малко пари.

 

Експеримент, излъчен по ITV, има за цел да подложи 6 от най-известните диети на тест, подлагайки отслабващи на тях за период от 28 дни. Базиран на отношението колко тегло е изгубил всеки от тях към сумата пари, която е похарчил за диетата, проучването дава информация колко точно отиват за всеки килограм надолу.

 

Най-евтината диета се оказала "Екзант", като подложената дама на име Виктория споделя, че сумата, похарчена за 28 дни е 171 паунда и за това време е свалила 6 килограма. Тази диета включва хранене 3 пъти дневно с добавени протеинови шейкове и има възможност за по-интензивен вариант между 600 и 1200 калории на ден. Според Виктория парите, похарчени за тази диета са два пъти по-малко от сумата, която тя е давала досега.

 

Но най-ефективна е спортната диета със сокове на Джо Крос. Тя е на второ място от гледна точка на финансова икономичност, като превръща основните хранения в полезни и свежи закуски с плодове и зеленчуци. Участничката Ема споделя, че е свалила цели 9,5 килограма за тези 28 дни.

 

Лекари обаче предупреждават за рисковете от толкова екстремно отслабване. Според тях, има голяма опасност след края на диетата килограмите да се възвърнат много бързо и да се получи така известният йо-йо ефект. Също така, въпреки че менюто е балансирано и индивидуално съобразено, специалисти твърдят, че голямата доза протеини в него е опасна за някои хора и като цяло трудно възприемана от всеки организъм.

 

Остава всеки сам да прецени дали най-евтиното и бързо решение си заслужава риска от нездравословно натоварване.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Be Shape Studio  5 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване