България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Еднодневна есенна детоксикация

Прочитания: 223
24.09.2014 12:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: http://ynaija.com/

Когато сезоните се сменят е добре да обърнем поглед към себе си и да се погрижим за здравето си. В този период организма ни е подложен на стрес и ние трябва да забавим малко темпото. Добре е да изчистим всички токсини и натрупано напрежение от тялото. За да бъде детоксикацията пълна, изключете телефона, лаптопа и телевизора си. Дайте шанс на тялото си да почине и да се подготви за новия сезон. Ако страдате от алергии, наднормено тегло, болки в ставите, лошо настроение или депресия, определено имате нужда от еднодневен детокс. 

 

Сутрин:

Когато се събудите пийте топла вода с лимон. Напълнете една чаша с топла (не гореща) вода и добавете прясно изцеден лимонов сок. Така ще хидратирате тялото си и ще стимулирате храносмилането. След това се отдайте на леки упражнения или кратка медитация. Закуската ви се изразява във вкусно зелено смут, може да намерите рецепта тук. То е пълно с антиоксиданти и се приема лесно от организма. Ако изпитате глад в късното утро може да се насладите на чаша билков чай, придружен с шепа сурови бадеми. 

 

Обед:

Насладете се на лек обяд. Включете свежа салата, която не включва нищо от животински произход. Може да комбинирате салатата с лека зеленчукова супа. След обяд отидете да 20-минутна разходка, за да спомогнете храносмилането. След това може да подремнете и да закусите с малко свежи плодове. 

1394578

Вечер:

За да освободите повече токсини от тялото си е добре да си вземете горещ душ. Парата спомага за изчистването на тялото. За целта превърнете банята си в сауна. По време на вечеря наблегнете на кръстоцветните зеленчуци. Те помагат на черния дроб да се отърве от множество токсини. След вечеря отново изпийте чаша билков чай. Опитайте се преди да си легнете да се изпълните с благодарност и лекота. Точно преди сън, сканирайте цялото си тяло и забележете как се чувствате. Запишете всички наблюдения и постоянно сравнявайте вътрешното си състояние със записаните показатели. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване