България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Една добра разходка край Велико Търново

Прочитания: 1122  3
06.07.2014 09:07 по статията работи: sportuvai.bg

Сигурно често сте се чудили къде да отидете на разходка през уикенда. Навярно искате да видите красиви места, но да не се натоварите много. Сега ви предлагам една разходка в покрайнините на Велико Търново, която ще ви хареса. Можете да я направите в 1 ден, ако притежавате кола, а ако сте с автобус, може за 2 дена да я направите.


Първо започнете с посещение на еменския каньон. Това приказно място притежава невероятна гледка. Първоначално ще ходите по скалите над реката, а след това ще се спуснете до самата река. В края на екопътеката ще стигнете до еменския водопад, който е едно прекрасно място. Там има голяма поляна, на която можете да хапнете, да легнете на сянка и да изпиете по 1 бира в близост до хладината на водопада. Също така може да топнете краката си в ледено-студената и бистра вода. Ако идеята ви е харесала, село Емен се намира на 15-тина километра от Велико Търново. Ако сте с автомобил можете да спрете на черния път извън селото и да продължите пеша, ако сте с автобус хванете сутринта този за Павликени, който минава през село Балван и Емен. След като обиколите приказния каньон можете да походите пеша 7-8 километра до село Балван, където автобусите за Велико Търново са по-чести или да изчакате вечерния автобус за Велико Търново в село Емен.


След това посетете Хотнишкия водопад. Той е един от най-красивите в Северна България и се стига лесно до него. С кола можете да спрете точно пред него и да седнете не многото масички и да похапнете. След това можете да обходите кратката екопътека над него, където има пещера и няколко моста над реката. Ако пътувате с автобус хванете отново този за Павликени, но който минава през Хотница. На 3-4 километра от селото се намира и приказния водопад.


Тези 2 разходки са идеални да излезете от градската шумотевица и да си починете през уикенда. Особено през лятото, тези водопади носят хладина и почивка, а възможността да се топнете да се разхладите е идеална и не е за изпускане.

Вижте още: Разходка до връх Ботев.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване