България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Диско-колело? О, да

Прочитания: 361  10
03.06.2011 15:06 по статията работи: Петя Дикова

И най-непретенциозните колоездачи ще бъдат впечатлени от дизайнерската серия Nightstream - ръчно сглобена и супер шик

100% вече сте разбрали, че сме истински фенове на колоезденето – караме колело в града, около него, а някои от нас карат дори на сурови планински терени.

Разбираме къде повече, къде по-малко от велосипеди, но преди дни видяхме един, който ни спря дъха. Буквално. Оказа се, че е част от колекцията на интересна колаборация от специалисти, наречена VANDEYK. В групата участват дизайнери и конструктори, фотографи и дори писатели. Всички те се изявяват в едни от най-големите компании в своите браншове и са добре известни на познавачите, но засега не всички споделят имената си.

Първата колекция велосипеди на креативния бранд е готова и всичко в нея е ръчно сглобено. На ръка са изработени дори някои от отделните части в конструкцията.

Дизайнът на колелата е изчистен и тъмен, но разнообразен от цветни линии, които превръщат на пръв поглед обикновеното превозно средство в шикозен градски аксесоар.

Създателите му твърдят, че седалката е максимално комфортна за дълги преходи, а спирачната система е толкова сигурна, колкото и при професионалните колела.

Зад първата серия, наречена Nightstream, стои Georg Blaschke, един от най-добрите конструктори на велосипеди в Европа, който има повече от 20 години опит.

Най-впечатляващото е, че колекцията ще наброява точно 25 колела за целия свят, нито едно повече. След изчерпването на тази бройка екипът ще започне работа по следващия си проект.

За съжаление обаче, това вероятно значи, че цената на велосипедите ще е доста висока и на практика ще са недостъпни за обикновените любители, както голяма част от дизайнерските творения изобщо. Въпреки това обаче трябва да признаем, че доста напомнят на произведения на изкуството, а и вие можете да се убедите в това чрез нашата галерия.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване